وکیل قرارداد : قرارداد موافقت نامه ای است بین طرفین قرارداد که آنها را متعهد می کند به منظور دستیابی به اهداف توافق شده در قالب بودجه ای معین و طی دوره زمانی مشخص، اقداماتی را به عمل آورند.(وکیل قرارداد)
هر قرارداد شامل سه مرحله: ۱-پیش قرارداد ۲-مذاکره و تنظیم قرارداد ۳-اجرای قرارداد و پی گیری حسن اجرای تعهدات مورد قرارداد.(وکیل قرارداد)
با انعقاد قرارداد، طرفین به آنچه که در قرارداد متعهد شده اند ملزم می گردند و اگر از ایفای تعهدات مصرح در قرارداد سرباز زنند بنا به درخواست طرف مقابل به انجام آن از طریق مراجع ذیصلاح ملزم و محکوم می گردند.(وکیل قرارداد)
الزام طرف متخلف در عمل هنگامی مفید فایده است که اولاً او توانایی جبران خسارت را داشته باشد و ثانیاً رسیدگی به دعوی سریع باشد. تشخیص توانایی یک شخص و تناسب توانایی های وی با قراردادها و تعهداتی که قصد قبول آنها را دارد قبل از انعقاد قرارداد ممکن است.(وکیل قرارداد)
۱- بررسی وضعیت مایل طرف مقابل
۲- بررسی صلاحیت امضاء کنندگان قرارداد
۳- بررسی صلاحیت علمی، فنی، مالی، مجوزهای قانونی طرف مقابل
۴- بررسی میزان اختیار طرف مقابل برای مذاکره ۵- بررسی وضعیت متخصصین و کارشناسان طرف مقابل(وکیل قرارداد)
۶- احراز کلی سلامت روانی و عقلانی و جسمانی طرف مقابل
۷- احراز اصالت کلیه اسناد، وکالت نامه، انحصار وراثت، وصیت طرف مقابل
۸- بررسی هویت سهامداران طرف مقابل در حد معمول
۹- بررسی هویت اعضاء هیأت مدیره از حیث مسأله دار نبودن
۱۰- بررسی آخرین تغییرات صاحبان امضاء مجاز هیأت مدیره و سرمایه شرکت
۱۱- بررسی اساسنامه شرکت از حیث حدود اختیارات مدیر عامل و هیأت مدیره و معاملات قابل انجام بوسیله هیأت مدیره و مدیر عامل(وکیل قرارداد)
۱۲- اطمینان از اختصاص قطعی اعتبار و میزان اعتبار مصوب
۱۳- بررسی و انطباق دقیق اسناد و مشخصات فنی با کالا یا املاک و اموال موضوع آنها(وکیل قرارداد)
۱۴- انجام و اخذ استعلامات قانونی
۱۵- امضاء اسناد و مدارک ارائه شده
۱۶- توصیف هویت اشخاص حقیقی
۱۷- اطمینان از موجودیت مال مورد معامله
۱۸- برگزاری مطالعه قانون مناقصات
۱۹- بررسی تعهدات موجود در اسناد و شرایط مناقصه
۲۰- بررسی قانون حاکم بر قرارداد در قرارداد های بین المللی
۲۱- تحویل کالا و نقطه انتقال ریسک
۲۲) قرارداد راهکارها و روشهای حل اختلاف
۲۳- بررسی نوع تضامین ارائه یا اخذ شده
۲۴- بررسی نوع مالکیت شرکت مقابل
۲۵- گزارش حسابرسی مالی و مالیاتی تا مقطع انجام معامله
۲۶ – احراز برخورداری شرکت طرف مقابل از دفاتر قانونی
۲۷- برخورداری خدمات و محصول مورد مذاکره از علامت استاندارد(وکیل قرارداد)
۲۸- بررسی موارد و میزان کسورات و هزینه های قانونی مؤثر بر قرارداد
۲۹- احراز تصرف طرف مذاکره یا معامله در مال مذاکره.
۱)عنوان قرارداد : بهتر است از عنوان کلی قرارداد بدون پیشوند یا پسوند استفاده شود که نشان دهنده توافق طرفین بر موضوعی بوده است.(وکیل قرارداد)
۲) طرفین قرارداد : آیا این شخص )حقیقی( برای خودش قرارداد می بندد یا برای شخص دیگر . اگر برای خودش قرارداد می بندد فقط کافیست اهلیتش احراز شود. ولی اگر برای دیگری قرار داد می بنند، اگر نماینده یا وکیل یا قیم یا ولی قهری است، باید از وی وکالتنامه، مدرک نمایندگی را بخواهند.هر گاه طرف قرارداد شخص حقیقی خارجی باشد، باید پاسپورت او را ببینید. یا هر گاه طرف قرارداد شرکت خارجی باشد، طرف قرارداد باید دقت کند که از نظر ثبت شرکت ها از طریق سفارت متبوعش تحقیق کند.(مدیریت قرارداد)
۳) مقدمه قرارداد : اکثر قراردادها با مقدمه ای توضیحی آغاز می گردند. در این مقدمه به فراخور هر قرارداد اطلاعاتی کلی و تشریحی ارائه می گردد.
۴) موضوع قرارداد : بسیاری از اختلافات قراردادی ناشی از ابهام در تعریف و شرح دقیق موضوع کار است لذا در تعریف موضوع قرارداد باید دقت لازم به عمل آورد و حتی الامکان جزئیات کار را شرح و توضیح داد.
۵) مدت قرارداد : در قرارداد باید تاریخ انعقاد قرارداد، تاریخ شروع کار و تاریخ پایان کار ذکر شود.(وکیل قرارداد)
۶) مبلغ قرارداد : در قرارداد باید مبلغ قرارداد، و شرایط و چگونگی پرداخت آن در بند یا ماده جداگانه ای ذکر شود.
۷) محل تنظیم قرارداد و محل انجام تعهد : محل تنظیم کلیه قراردادها باید معین باشد زیرا طبق قانون آئین دادرسی مدنی محل تنظیم قرارداد نقش مهمی در تعیین دادگاهی که صالح در رسیدگی به اختلاف ناشی از قرارداد است خواهد داشت.(وکیل قرارداد)
۸) شرایط و تعهدات طرفین
۹) حق فسخ : بدین ترتیب به یکطرف اجازه یا اختیار داده می شود که قراردادی که برای طرفین لازم الاجرا است تحت شرایطی بر هم بزند به این اختیار اصطلاحا خیار گفته میشود.
۱۰) هزینه انجام موضوع قرارداد : تعیین مسئولیت هر طرف در مقابل هزینه هایی موضوع اجرای قرارداد مثل هزینه قانونی برای تنظیم رسمی اعم از هزینه دفترخانه، مالیات، عوارض و سایر حقوق دولتی در قراردادهای خرید و فروش کالا بسیار مهم است.(وکیل قرارداد)
۱۱) حوادث قهری یا غیر مترقبه (فورس ماژور) : حوادث قهری یا غیر مترقبه عبارت است از هر حادثه یا مانع خارجی غیر قابل پیش بینی و غیر قابل مقاومت که متعهد را از اجرای تعهد باز دارد . در انجام قرارداد، گاهی اتفاق می افتد که پروژه و کار به دلیل حوادث غیر مترقبه از قبیل جنگ و …. یا موقتا متوقف و یا برای همیشه غیر قابل اجرا می شود .به این دلیل لازم است در قرارداد ماده ای تحت عنوان فورس ماژور یا حوادث قهری و غیر مترقبه بگنجانید و در آن تکلیف قرارداد و طرفین پروژه در صورت بروز حادثه قهری را معلوم کنید.(وکیل قرارداد)
…
همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.
1 Comment
ممنون اطلاعات مفیدی بود