دیه تصادف : ۱-پس از وقوع تصادف منجر به جرح و فوت نیروهای انتظامی در محل حاضر و با توجه به آثار و علائم به جا مانده از حادثه نسبت به بررسی عوامل حادثه ساز ، نوع خودرو های حاضر در صحنه ، محل ، عامل وقوع حادثه ،جنسیت وتعدادحادثه دیدگان اقدام به تهیه کروکی می نمایند .
۲- مقصرین حادثه جهت سیر مراحل به مراجع انتظامی دلالت و پس از تشکیل پرونده اولیه سریعا نزد مقامات قضایی دادسرا جهت اتخاذ تصمیم مقتضی اعزام می گردند .
۳- مقامات قضایی دادسرا در صورت کامل بودن پرونده موضوع اتهام را به مقصر یا مقصرین تفهیم و اقدام به صدور قرار تامین مقتضی اعم از وثیقه و کفالت به لحاظ دسترسی و حضور به موقع از متهم می نمایند .(دیه تصادف)
۴-حادثه دیدگان در اولین مراجعه به واحد های انتظامی به پزشکی قانونی محل معرفی تا میزان صدمات و جراحات وارده و یا نحوه فوت جان باختگان را بررسی و گواهی آن را جهت سیر مراحل تنظیم و ارسال نمایند.
۵-مقصرین حادثه و آسیب دیدگان از حادثه حق اعتراض به نظریه افسر بازدید کننده و تنظیم کننده کروکی صحنه تصادف را در مهلت مقرر قانونی پس از ابلاغ را دارند ؛ در این راستا بررسی موضوع از طریق دادسرا به هیات کارشناسان ارجاع می گردد .
۶-واحدهای انتظامی ضمن بررسی وضعیت بیمه نامه اصالت و میزان تعهدات آن را از شرکتهای بیمه گر استعلام می نمایند .
۷-درصورت متواری شدن راننده مقصر حادثه تحقیقات توسط مراجع انتظامی تا حصول نتیجه ادامه می یابد لیکن پس از تکمیل پرونده حتی با فرض عدم دستیابی به مقصر حادثه پرونده جهت اتخاذ تصمیم مقتضی به دادسرا ارسال می گردد.
۸-مقامات قضایی دادسرا ضمن صدور قرار مجرمیت وکیفر خواست جهت مقصرین حتدثه پرونده را جهت سیر مراحل به دادگاه ارسال می نمایند .(دیه تصادف)
۹-پرونده در یکی از شعب دادگاههای کیفری ثبت و جهت حضور مقصرین وحادثه دیدگان یا وراث ایشان وقت رسیدگی تعیین و ابلاغ می گردد.
۱۰-جلسه رسیدگی در روز مقرر تشکیل و قاضی محترم با توجه به محتویات پرونده ،نظریه کارشناسان فنی و مفاد کیفرخواست ضمن توجه به دفاعیات و شرائط مقصرین اقدام انشاء رای مبنی بر برائت ، محکومیت به زندان ، جریمه ،و پرداخت دیه با توجه به نوع ومیزان صدمات وارده به حادثه دیدگان از جمله فوت ، نقص عضو و جراحات می نماید ،رای صادره قابل تجدید نظرخواهی در مهلت مقرر قانونی از سوی طرفین است . (دیه تصادف)
۱۱-در صورت عدم شناسایی مقصر حادثه یا متواری شدن مقصر حادثه از صحنه جرم و عدم امکان دستیابی به وی از سوی مراجع انتظامی دادگاه حکم به پرداخت دیه به حادثه دیدگان از صندوق تامین خسارتهای بدنی صادر می نماید .
۱۲-پس از قطعیت حکم پرونده به واحد اجرای احکام کیفری ارجاع تا محکومیت متهم به مرحله اجراء گذاشته شود.
۱۳- در این مرحله حادثه دیدگان یا وراث متوفی به واحد اجرای احکام مراجعه و نسبت به تهیه فتوکپی از اوراق پرونده و برابر اصل نمودن آنها و مراجعه وتحویل اوراق پرونده به شرکتهای بیمه گر و یا صندوق تامین خسارتهای بدنی جهت دریافت دیه مقرر مورد حکم اقدام می نمایند.
.
مجازات رانندگی بدون گواهینامه چیست؟