وکیل اصفهان خیابان نیکبخت روبروی دادگستری ساختمان ماکان ۵ طبقه سوم واحد ۳۷
ساعات کاری: 9:00 الی 20:00

وظایف زن در خانه طبق قانون ایران و مسئولیتهای قانونی زن و شوهر در زندگی

زنان و دختران همواره در طول تاریخ برای آمادگی ازدواج و شروع زندگی زناشویی به تمرین مهارت‌هایی مانند آشپزی، خیاطی و کارهایی از این قبیل می‌پرداختند. مردان نیز همواره تصور می‌کردند وظایف همسر آن‌ها پخت و پز، تمیز کردن خانه و رسیدگی به فرزندان است. با پیشرفت جایگاه زنان در اجتماع و هم پا شدن آن‌ها با مردان در کارهای بیرون از منزل، این سوال که آیا انجام کارهای منزل وظیفه‌ی قانونی زنان است یا تنها به صورت عرف جوامع درآمده است، ذهن بسیاری از فعالان اجتماعی و خانم‌ها را درگیر خود کرده است. ما در وکیل اصفهان در این مقاله به بررسی وظایف و مسئولیت‌های زنان در خانه‌ و زندگی مشترک، خواهیم پرداخت. همچنین نگاه اسلام را در مورد کار کردن بانوان در خانه‌‌ زیر ذره‌بین قرار خواهیم داد. به علاوه حق و حقوق آن‌ها به عنوان یک خانم متاهل را در فقه اسلامی و قوانین کشورمان بازگو خواهیم کرد. (وکیل خانواده در اصفهان)

زن و وظایفش در خانواده در ایران

حقوق و وظایف زن در قانون

زنان از ابتدای تاریخ تاکنون، در تمام جهان، از حق و حقوقی کمتری نسبت به مردان برخوردار بوده‌اند. حتی خود زن‌ها نیز این موضوع را پذیرفته و از این اصول به عنوان حقیقتی درست و انکار‌ناپذیر پیروی می‌کنند. عده‌ای دلیل این نابرابری در حقوق را این موضوع می‌دانند که قانون‌گذاران تمام دوران‌ها مردان بوده‌اند. اما طبق ادعای ما مسلمانان قوانین ما ساخته‌ی دست بشر نیست. بلکه تماما از سوی حق و طبق طبیعت و سرشت آدمیان بیان شده است. از این رو در قوانین اسلامی نباید حق هیچ فردی به عنوان یک انسان ضایع شود. پس زنان نیز در حقوق انسانی با مردان برابر و یکسان‌اند. اما آزادی مطلق در سراسر طول عمر و طبعا در زندگی زناشویی، برای هیچ کدام از آن‌ها، زن یا مرد، پذیرفته شده نیست. بلکه انسان‌ها باید طبق یک سری اصول و چارچوب عمل کنند. و هر کدام وظایف خود را به درستی انجام دهند.

وظایف زنان در زندگی زناشویی

همان طور که اشاره کردیم مسئولیت‌های یک زن متاهل در خانه برای همه‌ی مردم تقریبا شناخته شده است. دستپخت خوب، خانه‌ی تمیز و مرتب و بچه‌هایی باادب و پاکیزه از جمله ویژگی های یک زن خوب در جوامع است. اما این موارد مربوط به قوانین رسمی کشور است یا طبق عرف از خانم‌ها همچنین انتظاراتی می‌رود؟ آیا قانون با عرف در مورد این وظایف موافق است؟ کدام یک از موارد ذکر شده در شرایط قانونی ازدواج نیز ذکر شده‌اند؟ آیا شوهر می‌تواند از همسر خود چنین انتظاراتی داشته باشد و در صورت اهمال برخورد قانونی انجام دهد؟ در قانون چه مواردی به اسم وظایف زن ذکر شده‌اند؟ اگر زن از این مسئولیت‌ها خودداری کند چه حکمی نزد مراجع قانونی برای او صادر خواهد شد؟ آیا سر باز زدن زن از وظایف عرفی جامعه نیز همان حکم را خواهد داشت؟ در ادامه مطلب به بررسی پاسخ این سوالات خواهیم پرداخت.

وظایف زنان در زندگی زناشویی

مسئولیت‌های قانونی زن و شوهر در زندگی زناشویی

طبق قوانین اسلام و مقررات کشور ما، زن و مرد در زندگی زناشویی و خانه‌ی خود وظایفی نسبت به یک‌دیگر دارند. وظایف مرد نسبت به همسر خود تامین مایحتاج زندگی زن و فرزندان و فراهم کردن رفاه آن‌ها است. همچنین محافظت از خانواده در برابر حوادث نیز بر عهده‌ی او می‌باشد. در عوض زنان باید سرپرستی مرد در زندگی مشترک را بپذیرند. این پذیرش به معنی تکمین در مسائل جنسی و رفع نیاز همسر و کسب اجازه برای خروج از منزل است. همچنین تبعیت از شوهر برای مسائلی همچون محل زندگی، اشتغال و تحصیل بر زنان لازم است مگر این که در عقدنامه برای تصمیم درباره‌ی این مسائل وکالت گرفته باشند. اگر خانم‌ها یکی از این موارد را رعایت نکنند همسر آن‌ها می‌تواند برخورد قانونی داشته باشد. اما انجام کارهای منزل از مسئولیت‌های واجب آن‌ها نیست و مردان نمی‌توانند آن‌ها را مجبور به انجام این امور کنند.

موارد مجاز برای نقض این قوانین

با وجود اینکه قوانین کاملا واضح و روشن است همواره تبصره‌هایی وجود دارد که در صورت پیش آمدن شرایطی خاص افراد مجاز به نقض آن‌ها می‌باشند. برای مثال در تمام وظایفی که زن نسبت به شوهر دارد رعایت حد و حدود الهی از اهمیت بالاتری برخوردار است. از این رو هر خواسته‌ی مرد که عملا بر زن واجب است اگر نقض فرمان‌های الهی باشد، زن باید از انجام آن‌ها خودداری کند. همچنین موارد دیگری نیز وجود دارد که امتناع زنان از وظایفشان ایرادی نخواهد داشت. برای مثال عذر شرعی دلیلی برای ترک تمکین است. و یا اینکه زن در صورتی که جان یا شرافتش به خطر بیوفتد می‌تواند بدون اجازه از خانه خارج شود. در مقابل با اینکه امور خانه وظیفه‌ی زن نیست مرد می‌تواند هنگام ازدواج در شروط این وظایف را به عهده‌ی او بگذراد و اگر همسرش آن را بپذیرد باید مسئولیتش را به درستی انجام دهد.

مسئولیت‌های قانونی زن و شوهر در زندگی زناشویی

اخلاق در کنار قوانین

وظایف انسان‌ها همواره در برابر قانون‌های کتبی نیست. بلکه در اکثر مواقع این وجدان و اخلاق است که رفتار آدمیان را هدایت می‌کند. از این رو در زندگی زناشویی نیز در نظر گرفتن اخلاقیات و رعایت حال همسر از اصول خشک و بی انعطاف بسیار مهم‌تر است. به همین خاطر اکثر زنان انجام امور خانه را در برابر فعالیت بیرون از منزل همسرشان، به عهده می‌گیرند. به همین خاطر تقسیم کارهای بیرون برای مردان و کارهای منزل برای زنان، قانونی نانوشته ولی بسیار محکم است. البته باید توجه داشت که این تقسیم وظایف مربوط به زندگی‌های سنتی است. در حالی که امروزه زنان نیز پا به پای مردان کار می‌کنند. آن‌ها با وجود اینکه حقوقشان طبق قانون متعلق به خودشان است در تامین مایحتاج زندگی نیز به شوهرشان کمک می‌کنند. از این رو وظایف خانه باید عادلانه تقسیم شود و هیچ کدام به تنهایی بار آن را به دوش نکشند.

کار کردن زن در خانه از نگاه اسلام

کار کردن زن در خانه از نگاه اسلام

عده‌ای برای کم ارزش نشان دادن انجام امور خانه توسط زنان و جلوه دادن کار به این شکل که انجام این امور وظیفه‌ی شرعی آن‌ها است، همواره تقسیم وظایف پیامبر را یادآور می‌شوند. بر این اساس پیامبر اسلام امور خانه را به حضرت فاطمه سپرد و کارهای سنگین و خارج از منزل را به حضرت علی واگذار کرد. این الگو نه تنها در اسلام بلکه در تمام تمدن‌های طول تاریخ نیز وجود داشته است. اما در اسلام موارد زیادی نقل شده که نشان می‌دهد این کار لطف زن و نه وظیفه‌ی اوست. مثلا از پیامبر نقل می‌کنند که اگر زن لیوانی آب به دست شوهرش بدهد گویی در راه خدا جهاد کرده است. همچنین از مردانی که در امور خانه به همسرانشان کمک می‌کنند نیز به خوبی یاد شده است. زیرا امور خانه وظیفه‌ی حتمی زنان نیست. به علاوه وجود کنیز در خانه‌ی حضرت فاطمه نیز بیانگر همین حقیقت است.

حقوق زنان در زندگی زناشویی طبق شرع و قانون

طبق قانون اسلامی و کشور ایران، زنان در زندگی زناشویی یک سری وظایف دارند که به آن‌ها اشاره کردیم. اما در برابر از حقوقی نیز برخوردار خواهند شد. مهریه، نفقه و اجرت‌المثل از حق و حقوق تعریف شده در قانون برای بانوان است. شرایط دریافت مهریه به صورت عندالمطالبه است. یعنی هر زمان زن بخواهد باید پرداخت شود. نفقه نیز از امور واجب بر مردان است که باید رفاه همسرشان در زندگی زناشویی را فراهم کنند. اما اجرت المثل برای انجام اموری است که زنان انجام می‌دهند ولی وظیفه‌ی قانونی آن‌ها نیست. انجام امور مروبوط به خانه نیز از همین موارد است.

حقوق زنان در زندگی زناشویی طبق شرع و قانون

سخن آخر

ازدواج پیوندی برای محبت و علاقه‌ی دو طرفه است. اما پایه و اساس آن قوانین، حقوق و وظایف طرفین نسبت به یکدیگر است. به طوری که عدم رعایت هر کدام از آن‌ها می‌تواند ریشه‌ی عشق در زندگی زناشویی را به نابودی بکشاند. خشک شدن ریشه‌های ازدواج با پایان زندگی مشترک همراه است. زنان همواره به دلیل عدم آگاهی از حقوق خود در پروسه‌ی پایانی زندگی مشترک دچار ضرر و زیان بسیاری می‌شوند. از این رو بهتر است پیش از ازدواج با مراجعه به افراد مطلع از قوانین، آگاهانه قدم به زندگی مشترک بگذارند. همچنین زنان و مردانی که در گرفتن حق و حقوقشان در زندگی مشترک یا پروسه‌ی طلاق دچار مشکل یا سردرگمی شده‌اند، می‌توانند از مشورت مهدی علیجانی، بهترین وکیل پایه یک دادگستری از نظر مردم اصفهان و وکیل طلاق در اصفهان، بهره‌مند شوند.

09137147314

69 نظر
امیر 14 دی 1402 پاسخ

سلام
ازنظر قانون مهریه نفقه اجرت المثل وکلا همه چیز حق زن هست
ولی زن هیچ گونه وظیفه ای درزندگی ندارد اگر هم کاری انجام میدهد از بزرگواریش هست
وهرموقع دلش خاست میتونه بره بیرون، شبها بیرون از خانه بمونه غذانپزه بچه داری نکنه نظافت خانه وکلا خانه داری اجبارنیست ومرد هیچ حقی نداره شکایت کنه چون دراخر هیچ حکمی به‌نفع مرد صادر نمیشه وتمام مطالبات زن بایدپرداخت کنه که درصورت عدم پرداخت زندان درانتظارشه
خوب مگه آدم دیوانس که ازدواج کنه که صبح ها قبل از رفتن کار صبحانه آماده کنه ظهربیادخونه ناهار وشب شام بپزه بچه داری وخانه داری هم بامرد
فقط ی آقا بالاسر آوردن توخونه س زن گرفتن
آقایون مجرد هیچ وقت هیچ وقت هیچ وقت ازدواج نکنید بخدا هیچ خوشبختی درانتظارتون نیست بااین قوانین ایران
التماس تفکر برای مجردین
و
انشالله قوانین بازنگری وتصحیح بشن

    mehdi alijani 14 دی 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    دوست عزیز چرا ناراحت میشی قرار نیست با ازدواج کسی تجارت کنه
    ازدواج مسابقه نیست
    ازدواج قمار نیست
    ازدواج رینگ بکس نیست
    ازدواج یه تعهده
    تعهده باهم بودن
    باهم بودن ماندن و خوشبخت شدن
    ازدواج حس امنیته و دادن آرامش به طرف مقابل
    ازدواج رو با چیزهای سطحی قیاس نکنید
    و نهایتا اینکه
    up to you
    همه چیز به خود شما بستگی داره
    خوشبختی یا بدبختی شما به خود شما بستگی داره
    در هر حال موفق باشید و خوشبخت

ناشناس 15 دی 1402 پاسخ

حرفهای دوستمان که میگه نباید بااین قوانین ایران واخوندی زن گرفت کاملا درست ومتین هست.ما که زن گرفتیم وتا می‌آییم تکون بخوریم نفسمون حبس می‌کنند واگر حرفی بزنیم باید مال پدری ومال هفت جد پشتمون رو جمع کنیم وبدیم بهشون تا شاید شاید دست ازسرمان بردارند وبتونیم زنده بمونیم وتااخر عمر گدایی کنیم که گشنگی نمیریم..این حکومت آخوندی فقط اومده وهرروز یه قانون یا یه ماده جدید می‌سازه وکشور ومردم را نابود میکنه..وتا زمانی که قانون ماده داشته باشه فقط میزاید..اگر قانون نر بشود دنیا خوب می‌شود.وارامش به مردم میرسه..

    mehdi alijani 15 دی 1402 پاسخ

    سلام دوست عزیز
    چرا همه چیز رو سیاه می بینید
    درسته قانون ظاهر به نفع خانمها نوشته شده ولی انقدر راه گریز و فرار برای آقایون پیش بینی شده که به شخصه تا بحال ندیدم زنی بتواند تمام حق و حقوق قانونی خودش را از دادگاه بگیرد
    زندگی همه ما ائین بالاهای زیادی دارد و اگر ابتدای زندگی مشترک را بخاطر بیاورید همه زوجین مدعی این هستند که خوشبخت تر انها روی زمین نیست
    مشکل درست از جایی شروع می شود که طرفین به چالش بر می خرند و هیچ یک از ایشان نمی خواهد از مواضع خودش کوتاه بیاید
    غافل از اینکه هر دو روی یک کشتی زندگی می کنند و کمر به نابودی کشتی (اینجا منظور دامن زدن به اختلافات خانوادگی است) به معنای نابودی دو طرف هست
    خلاصه اینکه خیلی مسائل باید در نظر گرفت و نظر داد و نمی توان یکطرفه به قاضی رفت
    توی پست هایی که در اینستا می نویسم سعی کردم این چالشها را مورد بررسی و کنکاش قرار دهم
    در هر حال موفق باشید

محمد 14 بهمن 1402 پاسخ

کلا ازدواج حرامه . کسی خودشو بدبخت نکنه . من ۲۶ سالمه تقریبا ۳ ساله ازدواج کردم .
از رو اول زندگیم اختلاف شروع شده .
خونه که شام ناهار خووم درست میکنم . تمیزی ظرف شستن خودمم . انگار مجرد دارم زندگی میکنم فقط ی نون خور به خودم اضاف کردم رابطه زناشویی که تعطیل وجود نداره
به زور دو کلمه صحبت میکنم .
کلا توی این مملکت زن گرفت حرامه .. اینی که میاد میگه ن فقط تو اینجوری شعر اضافی نگین همه همینن . فقط از ترس مهریه های سنگین نمیتونن صحبت کنن . همه دخترا هم مثل همن .
ازدواج نکنید
کردید بدبخت میشین.

    mehdi alijani 16 بهمن 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    متاسفم برای موقعیتی که در اون گرفتار شدید، امیدوارم هر چه زوددتر همسر شما نسبت به اصلاح خودش و انجام وظایف زناشویی تجدیدنظر کنه و زندگی روی خوش به شما نشان بدهد
    برادر زندگی که از روی ترس باشه اسمش زندگی نیست باید دید هدف شخص از زندگی چیه یه برگشت بزنید به قبل از ازدواج و دوران نامزدی و عقد و سر سفر عقد ، کسی شما رو مجبور به عقد و ازدواج نکرد
    بنظرم با همسرتون و یا کسی که مورد اعتماد و قبول ایشان هست صحبت کنید و حتما به یک مشاور خانواده متخصص مراجعه کنید و مشکلات خودتون رو از طریق مشورت و مذاکره حل کنید
    ازدواج زیبایی های خودش رو داره و امیدوارم شما هم طعم زندگی خوشبخت و سعادتمند و بچشید
    موفق باشید

حسین 15 بهمن 1402 پاسخ

من هم با ازدواج نکردن با این قوانین مسخره ایران موافقم آدم خونه باباش باشه هم به اونها میرسی هم خدا بیشتر ازت راضیه که به پدر مادرت رسیدگی کردی حداقل منتی مادرت سرت نداره برای کارهای خونه

    mehdi alijani 16 بهمن 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    با ازدواج نکردن موافق نیستم
    شما نمی توانید تمام نیازهای خودتون رو به تنهایی بزطرف کنید
    ابتدا عاقلانه و بعد عاشقانه ازدواج کنید
    در مرحله بعد از شناخت سعی در رسیدن تفاهم با اولویت خواسته ها و زندگی مشترک اقدام کنید
    احتلاف در همه زندگی ها بوجود میاد، اونچه که مهمه این هست که چطور با تفاهم و توجه اولویت های زندگی نسبت به رفع اختلاف و مشکلات اقدام کنید.
    وکیل خانواده اصفهان
    موفق باشید

مها 17 بهمن 1402 پاسخ

سلام ازدواج کردن خوبه وقتی دو طرف همدیگر رو دوست دارن می تونن راحت مشکلاتشان رو حل کنن خدا رو شکر من 13ساله ازدواج کردم از زندگیم راضیم. از نظر من کسی که راضی نیست همسرش دوستش نداره یا خودش همسرشو یعنی عشق یک طرفه

    mehdi alijani 18 بهمن 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    بسیار هم عالی با آرزوی خوشبختی و زندگی سعادتمند برای شما
    موفق باشید

نصیر 05 اسفند 1402 پاسخ

سلام دوستان بنده هم مخالف قوانین موجود هستم هر جوانی که پا در راه ازدواج بزاره تا بیاد برسه پای سفره عقد و امضای خانم را بگیره علاوه بر شرایط ضمن عقد که کلا به نفع خانم هست باید تعداد سکه های سال تولد یا حداقل ده برابر توان نداشته خودش را به گردن بگیره و هر انتظاری از روز فردای عقد از زندگی داشتی با تهدید و به اتکای همین قوانین دادگاه ها محکوم و از هستی ساقط میشی

مسعود 08 اسفند 1402 پاسخ

با سلام و درود
نظرات همه دوستان و کارشناس محترم مطالعه کردم .
به هر حال زندگی کردن خود قانونی دارد .مثلا اگر شما با برنامه ریزی و هدفمندی به سمت دریا برای استفاده و لذت بردن از آن بروید و وقتی به دریا رسیدین بدون آشنایی و اطلاع از توانمندی خود پا به دریا بگذارید امکان غرق شدن را دارید و اگر با آموزش های قبلی و آشنایی با موج ها به دریا بروید ضمن لذت بردن از فضای شنا و دریا زمان خود را با خوبی و خوشی سپری می کنید .
زندگی مشترک هم دقیقا همینطور است .
اگر ما با قوانین زندگی مشترک ، طرز برخورد با همسر ، آشنایی با حق و حقوق های همسر ( چه زن و چه مرد) آشنا نباشیم نمیتونیم در یکی از مهمترین انتخاب های زندگی پا بگذاریم .
هر چند انتخاب بر متاهل یا مجرد بودن حق هر کسی است ولی در کنار معشوق زندگی کردن رنگ فضای دنیا را تغییر می دهد.درواقع ما در ازدواج به دنبال آرامش و لذت و نیز اشتراک آن با فرد دیگر می گردیم نه به دنبال فرافکنی و انگار و تشویش و …
اگه با تفکرات مثبت پا پیش بزاریم و با آگاهی از حق و حقوقات شخص مقابل زندگی را شروع کنیم و با داشتن حس مسئولیت ، ادامه زندگی بدهیم ، طبعا از زندگی مشترک لذت خواهیم برد .
ولی اگر با یک دید و سبقه منفی به هر دلیلی ، پا در این میدان بگذاریم ، طلاق و جدایی ، انتهای مسیر زندگی مشترک ما خواهد بود.

با تشکر

    mehdi alijani 09 اسفند 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1- سپاسگزارم از لطف شما
    2- در ازدواج مردها به دنبال آرامش هستند و زنها به دنبال توجه بنظر من که طی ده سال هزاران مشاوره خانواده داشتم و کلاسهای حقوق خانواده را برگزار می کنم اگر زن و مرد به این دو اصل توجه داشته باشند قسمت زیادی از مشکلات آنها حل میشه
    3- فرض دیگه ای که هست زن و مرد باید به این نکته توجه داشته باشند که طرف مقابل علایق خواسته ها و جهان بینی متفاوتی با آنها دارد و بعضا این خواسته ها با هم در تضاد می شوند باید یاد بگیرند یکدیگر را درک و ابتدا با گفتگو و درک متقابل و در برخی موارد از خود گذشتگی نسبت به حل مشکل اقدام نمایند، شاید این جمله را شنیدید که بعضا زن و شوهر می گویند : درکت نمی کنم ، این همومن تضاد ساختاری هست که زن و مرد معمولا در ابتدای زندگی با اون مواجه می شوند.
    4- مذاکره
    احترام متقابل
    تعهد
    درک متقابل
    صبر
    و گذشت
    کلید هایی هستند که زن و مرد در مواجه با مشکلات باید از اونها استفاده و اجازه ندهند اتفاقات باعث بر هم خورد آرامش و بنیان زندگی مشترک بشود.

    سپاسگزارم موفق پیروز و سربلند باشید

Mustafa 11 اسفند 1402 پاسخ

سلام نمیدونم این کارشناسایی که میگن ازدواج خوبه اخه ما کسایی که ازدواج کردیم اشتباه میگیم یا این کارشناسایی که ازدواج نکرده و براساس نظریه صحبت میکنند داداش من یک مردم مهریه رو سرم تا میخوام صدا بلند کنم میگه مهریه بده صبح سر کار میرم تا شب گچکاری میکنم تا نون دربیارم شب میام میگه وظیفه من نیست دیگ کنم میگم بچه چرا درسش عقب افتاده تو خونه میگه وظیفه من نیست پول بده کمک کنم درس یادش بدم دختر گریه میکنه میگم چرا شیر نمیدی میگه وظیفه من نیست برو شیر خشک بیار بده خوب میگم رابطه جنسی برقرار کنم میگه خواب دارم خسته ام. ظرف چرا نشسته است خوب برو خودت بشور بابا خسته شدیم میگم بریم روانشناس میگه من عصبی ام دیوانه ام خودت مشکل داری برو باروانشناس حل کن درخواست طلاق بدم مهریه از کجا کنم تو دادگاه هم که بری میگه حق با خانم وظیفه اش نیست به زور میخوای انجام بدی کارها ت رو خوب میگم پول ندارم نوکر بگیرم میگه مشکل خودت هرچی هم کار میکنیم از خرج خانه هم زیاد نمیشه آخه بابام پولدار نبوده که الان از پول بابام نوکر بگیرم برات میگه مشکل خودت است الان راهکار بدین دوستان

    mehdi alijani 11 اسفند 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1- واقعا متاسفم بابت این شرایطی که در اون قرار دارید.
    2- همیشه یه دعا دارم اینکه : دعا می کنم خدا آدمای سالمی رو سر راه زندگی شما قرار بده
    3- متاسفانه در مورد شما همسر بدون مسئولیت و احتمالا بیماری دارید که نیاز به درمان داره چرا که هر یک از زن و مرد در زندگی مشترک مسئولیت هایی دارند که عدم توجه به این مسئولیت ها باعث وجود مشکلات جدی در ادامه زندگی مشترک خواهد شد.
    4- بنظرم مشکل خودتان را با یک مشاوره متخصص خانواده مطرح کنید و راهکار بخواهید
    5- احتمالا در بین اقوام دوستان و آشنایان اشخاصی هستند که دارای مشکل مشابهی همانند همسر شما هست و این نوع رفتار از آن شخص الگو برداری شده در صورت امکان سعی کنید همسر شما با این اشخاص ارتباط کمتری داشته باشه
    6- متاسفانه گسترش فضای مجازی و مشاهده شو آف های اشخاص در این شبکه ها باعث شده افراد با مقایسه زندگی خود با سلبریتی های و سایر افراد در شبکه های مجازی دچار سرخوردگی و یاس بشوند و از ادامه زندگی دلسرد شوند.
    7- نظر کلی من در خصوص ازدواج اینه که مرد باید نسبت به همسرش همه روزه توجه داشته باشه تا کمبودی در زندگی احساس نکنه و وقتی این توجه برای زن کامل شد زن وظیفه دادن آرامش به همسرش رو داره بنظرم شما باید بیشتر به همسرتان توجه کنید و مثل دوران عقد به خواسته های عاطفی همسرتان بیشتر توجه کنید تا کمبود خودش رو با چرخیدین در شبکه های اجتماعیو احتمالا آشنایان فاقد صلاحیت جبران نکنه
    8- در هر حال امیدوارم هرچه زودتر مشکل شما حل بشه و با توجه به وجود فرزندان مشترک زندگی عادی و سعدتمندی را از سر بگیرید.
    موفق باشید

R 11 اسفند 1402 پاسخ

سلام من نامزدم من با مادر نامزدم بحثم شد و الان اون برام شرط و شروط گذاشته ک میگه میخام ی ماه دیگه ازدواج کنیم و بعد ازدواج گوشی رو ازت میگیرم و اگه بهت گوشی بدم برات نوکیا میگیرم و میخواد ک ازامکانات امروزی محرومم کنه بهم حرف زور میزنم و میگه ک انجام کارهای خونه مامانم وظیفه توعه از من انتظار داره که محجبه باشم درحالی ک خودش ب روز تیپ میزنه بنظرتون چیکار کنم برگشته میگه طلاقتم نمیدم من نمیخوامش بنظرتون میتونم کاری بکنم لطفاً راهنماییم کنین

    mehdi alijani 15 اسفند 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1- هیچ کس را نمی توان از حقوق قانونی خود محروم کرد.
    2- انجام کارهای منزل مادر همسر شما وظیفه شما نیست و مجبور به انجام آن نیستید
    3- ترجیحا با مراجعه به یک مشاور خانواده مشورت کنید و مشکل را دوستانه حل کنید فعلا راهکار قضایی به شما به هیچ عنوان توصیه نمیشه گره ای که با دست میشه را سراغ دندان نروید
    موفق باشید

Javad Amini 14 اسفند 1402 پاسخ

اگر کسی تونست بین ازدواج و روسپیگری تفاوتی پیدا کنه، با این قوانین موجود، من جایزه میدم. شما به روسپیگر پولی پرداخت می کنید و در ازاش رابطه جنسی برقرار می کنید و به غیر از اون دیگه وظیفه ای در قبال زندگی شما نداره. ازدواج از نوع ایرانیش هم دقیقا همینطوره. مردان هم از باب ناچاری فشار جنسی، تن به ازدواج می دهند.

    mehdi alijani 15 اسفند 1402 پاسخ

    سلام
    این متن شما توهینی هست به وسعت تمام زنان ایران و به جهت احترامی که برای آنان قائلم ترجیح میدم جواب این توهین شما رو ندم
    فقط امیدوارم طرز فکر شما عوض بشه و بیشتر در گفتار خود دقت کنید
    موفق باشید

morteza 14 اسفند 1402 پاسخ

سلام وقت شما بخیر .
وقتی که شما کارشناسا از قوانین موجود اینگونه حمایت میکنید نباید بیش از این هم انتظار داشت که خانمها به وظایف
شان رسیدگی کنند . من از سرکار بر میگردم خانم دستور میدهند که برایش چای بزارم براش چای بیارم ظرفهارو بشویم برایش سفره بندازم سفره جمع کنم لباس بشویم خونه رو جارو کنم . این چیزاهاییرو که میگم واقعیه فکر نکنید که دارم بزرگ نمایی میکنم وقتی هم که بهش میگیم که بابا از سر کار امدم خسته ام میگه به من چی کلفت بگیر .صبح ساعت ده از خواب که بیدار میشه گوشی دستشه تا نیمه های شب تا خوابش بگیره هیچی هم نمیشه بهش گفت چیه که یک پتکی دستش هست بنام مهریه. ما چیز زیادی از خانم خونه نمیخواهیم فقط کارهای خانه تو کار خونه کمکش هم میکنیم ولی میگه وظیفه من نیست باید خودت انجام بدی حالا شما باشید چکار میکنید.

    mehdi alijani 15 اسفند 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1- به شخصه از هیچ قانونی حمایت نمی کنم چون قوانین زائیده فکر بشر هستند و فکر ذهن آدمی همواره در حال تکامل و قوانین همه روزه با توجه به نیازهای روز بشر نیاز به اصلاح بازبینی دارند و نمی توان بصورت مطلق قانونی را حمایت یا نفی نمود، نیازها و خواسته های 100 سال پیش در مقایسه با دنیای امروز ما بسیار تفاوت کرده و با قانون 100 سال پیش نمیشود برای جامعه امروزی حکم نمود.
    2- مهریه اما بحث جدایی دارد یک تعهد است مثل خرید و فروش (قصد بی احترامی به شخصی را ندارم در مثال هم جای بحث و مناقشه نیست) وقتی شما یک مثلا ماشین خریداری می کنید میشه بگید من ماشین رو می برم اما حاضر نیستم پول اون رو بدم یا قرارداد خرید منزل با کسی می بندی و در اون ساکن میشی ولی حاضر نیستی هزینه اون رو به مالک پرداخت کنی، ازدواج و مهریه هم یک عقد هست طرفین یک تعهدی می کنند حالا هر چقدر باشه مرد تعهد به پرداخت مبلغی در ازای ازدواج و مالکیت خانم برای خودش را می کند در میزان مهریه کاملا توافقی هست و هیچ اجباری در تعیین مهریه سنگین وجود ندارد ولی در صورت قبول و تعهد به مهریه چه کم و چه زیاد مرد باید به تعهد خود پایبند باشد
    3- رفتار همسر شما به هیچ عنوان مورد تایید نیست و در کشورهای خارجی زن و مرد برای ادامه زندگی مجبور به کار کردن هستند
    4- حرفهای همسر شما با هیچ منطقی سازگار نیست شما هم می توانید نیازهای حداقلی را برای ایشان فراهم کنید و از هزینه های اضافه حتی پول موبایل وی خود داری کنید و طبق قانون به تامین هزینه های حداقلی که همان خوراک پوشاک و مسکن هست اقدام کنید و نیازی به تامین هزینه های اضافی نیستید
    5- اگر می توانید دسترسی وی را به شبکه های اجتماعی محدود کنید چرا که اکثر مشکلات جامعه کنونی بنظرم ارتباط های بدون ضابطه و الگو برداری از شبکه های اجتماعی هست
    6- در هر حال امیدوارم مشکل شما هرچه سریعتر حل بشه و زندگی موفقی را داشته باشید
    موفق باشید

مینا 17 اسفند 1402 پاسخ

ب نظر من تا زمانیکه مرد بد نشه ،زن بد نمیشه و نمیگه انجام کارهای خونه جز وظایف من نیست،اگر مرد ب زنش محبت کنه و عشق و علاقه اش رو ب زبون بیاره و برای زنش احترام بذاره ب هیچ وجه زنش نمیگه کارهای خونه وظایف من نیست…..شوهر خودم برگشت بهم گفت تو از باد هوا زنده نیستی من پول ابن غذاهایی ک درست میکنی رو میاذم،، تو وظیفته ک غذا درست کنی بشوری بسابی بچه داری کنی درسو کتاب بچه رو بدی ،با این وجود ک من دسته چپم مشکل داره و بازوبسته نمیشه بدون درد ،،و با درد بازوبسته میکنم و میبینه ک ب چه بدبختی من کارهای خونه رو انجام میدم ولی بازم دهنش ک باز میشه هزارتا ایراد روم میذاره و میگه برو شکایت کن ،برو شوهر کن ،برو شوهری بخواه ک خوشتیپ باشه و بو نده،،،،چون منم بهش میگم تو بدتیپی و بو میدی ک بخدا همینطور هم هست هر کسی مارو باهم میبینه فک نمیکنه ک ما زن و شوهریم چون بهم از لحاظ تیپ و قیافه نمیخوریم،،،دسته بزنم داره ک تو این ۱۰ سال زندگیمون ۱۰۰ بار بیشتر منو کتک زده و فش ناموسی ب منو خونوادم میده….و چون میدونه ک نمیرم شکایت کنم مدام بهم میگه برو شکایت کن برو طلاق بگیر ،از نظر من راحتی ک حتی الانکه زنمی بری با هرکسی ک دوست داری خوش باشی برو با کسی ک بو نده و خوشتیپ باشه،خرج خودمم اصلا وابدا نمیده میگه برو از مامانت بگیر،،برام شارژ نمیخره خواهرم یا برادرم یا مادرم بهم پول میده ک شارژ گوشی بخرم،سالی یکبار لبلس میخرم از این عید تا این عید با این وجود ک کارمنده بازم میگه پول ندارم،،،ارایشگاه نمیرم و صورتمو تیغ ابرو میکشم و زنی نیستم ک با صورتم ور برم و عمل و کنم و کاشت انجام بدمو از اینکارایی ک بقیه زنا انجام میدن رو منم انجام بدم،نه فقط تاتو ابرو انجام دادم ک اونم پولشو مامانم داده،،نه برای خودش لبلس میخره نه برای من ،،،برای بچهامم ک اصلا و ابدا بفکر لباسشون نیست،تا اینکه من نگم…..دیگه منم بریدم و ب مرحله آخر رسیدم و فردا میرم ک مهریه مو اجرا بذارم و نفقه مو با اجرت المثل هم ازش بگیرم،،،ک بازم نمیگیرم ازش هیچی فقط میخام پاش ب دادگاه کشیده بشه ک تعهد محضری و دادگاهی بده ک خوش اخلاق باشه تو خونه و بددهنی و بی تربیتی نکنه جلو بچهام خواهرو مادرمو فش ناموسی نده خودمو فش ناموسی نده پدر فوت شدمو فش نده،کتکم نزنه،فقط و فقط ازش تعهد میخام بگیرم و پرونده اجرای مهریه مو باز میذارم ک اگر کوچکترین بددهنی یا بداخلاقی یا بی تربیتی و فش ناموسی داد و بهم پول نداد،،برم باز پرونده رو ب جریان بندازم…..تا فقط ادب بشه،،،طلاق نمیخام چون دوسش دارم ،تو این ۱۰ سال همش ک روزای بد نبوده ،روزای خوب هم بوده ولی دبکه صبرم ب لبم رسیده باید ادب بشه….خودمم آدم بیسوادی نیستم لیسانس حقوق قضایی دارم و از دادگاه و راه و روشش هم بلدم هم میدونم ک چی ب چی میشه….آدم بیسوادی نیستم ک اینهمه تحقیر و ذلت رو تحمل کردم ۱۰ یاله،،،فقط بخاطر اینکه زندگی کنیم و شاید شوهرم درست بشه تحمل کردم و در مقابل این رفتارو کردارش نرفتم دادگاه….نمیگم تو دعوا من ساکت بودم نه منم بهش توهین کردم ولی اینکه برمیگرده میگه کارای خونه وظیفته دردم گرفته،اینکه فش ناموسی میده جلوی دخترم دردم گرفته…..

    mehdi alijani 17 اسفند 1402 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1- متاسفم بخاطر شرایطی که در اون قرار دارید
    2- ممنون بابت تشتراک گذاری تجربه زندگی و شرایط سخت زندگی تا کسانی که طرفداری مردان را می کنند یک طرف به قاشی نروند
    3- زندگی همه ما دارای فراز و نشیب های فراوانی هست که اگر متعهد نباشیم و طرف مقابل را درک نکنیم می تواند به جهنمی تبدیل بشه که هر دو طرف وفرزندان در آن خواهند سوخت
    4- بنظر من شما خواهر عزیز با یک مشاوره خانواده مشورت کنید و بهمراه همسرتون جلسات مشاوره شرکت کنید تا به یاری خدا مشکل حل بشه
    5- همیشه گفتم راهکار قضایی را برای اخرین اقدام در نظر بگیرید و تا می توانید از راهکار قانونی استفاده نکنید چرا که ممکنه عواقب بدتری به همراه داشته باشه
    در هر حال موفق باشید

ناشناس 03 فروردین 1403 پاسخ

سلام
بزرگوار ، شما عجب وکیلی هستید !!!!
همه راهکار شما که شد : دعا کردن و آرزو و امیدواری …..
پس راه کار قانونی چی ؟. وجود ندارد ؟ یا شما نمی دانید؟؟؟؟؟
بزرگوار
اگر با دعا کردن و امیدواری مشکل حل می شد که نیازی به شما ها نبود.

    mehdi alijani 03 فروردین 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. عزیز من مجدد تمام جوابها رو مطالعه کردم جایی ندیدم گفته باشم با دعا کردن کاری درست میشه
    2. اگه به دنبال این هستید که با اقدامات خارق العاده بتوانید از زیر بار مسئولیت ها شانه خالی کنید بعرض برسد چنین موردی وجود نداره یا به قول شما من نمی دانم ؟؟؟
    3. اگر چنین انتظاراتی دارید به شبکه های اجتماعی و بلاخص اینستاگرام مراجعه کنید از این دست متخصصینی که با فوت کوزه گری قصد دور زدن قانون رادارند بسیار یافت می شود شاید راهکارهای خارق العاده دوستان بیشتر باب میل شما باشد. اینجا ما با واقعیت ها زندگی می کنیم
    4. مورد اخر بنظرم در مسائل خانواده مراجعه به محاکم راه درستی نیست چه برای زن و چه برای مرد
    در هر حال موفق باشید

زینب 12 فروردین 1403 پاسخ

سلام خسته نباشید
آیا درسته که زن وظیفه شه به همسرش چشم بگه ولی مرد میتونه نگه و هر کاری دلش خواس رو بکنه؟؟
معنی زندگی مشترک چیه اصلا؟؟
همسرم با حرفای اینکه باید هر چی گفتم بهم چشم بگی و حق نداری چیزی بگی داره اذیتم میکنه و منو مثل کنیز میبینه
تورو خدا جواب بدین به کمکتون نیاز دارم

    mehdi alijani 12 فروردین 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. هیچ زن و مردی حق ندارد اولا از اختیاراتی که در اختیار ایشان قرار داده سوء استفاده کنه و از این طریق طرف مقابل را تحت فشار قرار دهد ثانیا در هیچ جای قانون چنین وظیفه ای برای زن در نظر گرفته نشده و زن صرفا می تواند خواسته های معقول و متعارف مرد را انجام و همانطور که گفته شد در صورت سوء استفاده مرد از حقوق قانونی خود زن می تواند امتناع کند، بعنوان مثال مرد نمی تواند بدون دلیل زن را از رفتن به منزل پدرش منع کند و از طرف دیگر زن هم نم تواند به کرات و مدتهای طولانی به منزل پدرش مراجعت نماید.
    2. سوء استفاده مرد از تمکین عام و خاص، می تواند به اشکال مختلف، از جمله اعمال خشونت، تحقیر، توهین، کنترل افراطی، سلب آزادی، عدم پرداخت نفقه و یا اجبار به انجام کارهایی که خارج از وظایف قانونی و شرعی همسر است، رخ دهد. اثبات سوء استفاده می تواند از طریق ارائه مدارک و شواهد به مراجع قضایی صورت گیرد. این مدارک و شواهد شامل : گزارش پزشکی قانونی در مورد جراحات – شهادت شهود – پیامک ها، ایمیل ها و یا ضبط مکالمات حاوی تهدید، توهین و یا درخواست های غیرقانونی عکس ها و فیلم ها باشد که در صورت اثبات می تواند موجب اثبات عسر و حرج زن و نهایتا حق طلاق برای وی باشد البته باید به نکته توجه داشت که اثبات این موارد به اسانی میسر نیست و باید دلایل قطعی و مستدل باشد تا دادگاه نسبت به آن رای صادر نماید.
    3. وظایف زن نسبت به مرد به اختصار عبارتست از : تمکین عام: سکونت زن در منزل شوهر و اطاعت او از شوهر در امور مربوط به زندگی مشترک تا زمانی که مخالف شرع یا قانون نباشد، واجب است. تمکین خاص: برقراری رابطه زناشویی به اندازه متعارف، حق شوهر و وظیفه زن است. ناشزه: زنی که بدون دلیل شرعی از انجام وظایف خود امتناع کند، ناشزه محسوب می شود و شوهر می تواند نفقه او را نپردازد. عسر و حرج: اگر زوجه در منزل شوهر به گونه ای زندگی کند که برای او عسر و حرج ایجاد شود، می تواند به دادگاه مراجعه کرده و تقاضای طلاق کند.
    در هر حال موفق باشید

ناشناس 12 فروردین 1403 پاسخ

سلام آقا من ۳۵ ساله دارم زنگی میکنم ، مجبورم کار منزل ر انجام بدم دلم نمیخواد ولی مجبورم شوهرم مهریه ام رو نمیده اجرت المثل رو قبول نداره نفقه ای م در کار نیست ، نمازشم سر وقته ، سجده های طولانی ،دیگه از عبادت هرچی بگم کم گفتم ، اما نسبت به بچه ها فوق العاده سخت گیر که جفتشون از خونه فرار کردن ، حرف هم که بزنم میگه همینه که هست برو شکایت کن هر ۶ ماه اگر بهت سکه تعلق گرفت تف کن تو صورتم ، خودمم نه کسی رو دارم ، نه جایی ، نه در آمدی، حالا الان زنها خوب کاری میکنن ، این مردا باید بفهمن حق ندارن زور بگن ، مادراشونو دیدن چه پوستی ازشون کنده شده دارن تلافی میکنن

    mehdi alijani 13 فروردین 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    چه عرض کنم از این درد دل شما
    1. در کل نفقه عبارت است از خوراک پوشاک مسکن و در حالتی که زن و مرد در یک منزل با هم زندگی می کنند اصل بر این است که مرد نفقه می دهد و زن هم تمکین می کند
    2. مهریه: طبق قانون ایران، مهریه عندالطلبه است، یعنی به محض عقد نکاح به زوجه تعلق می‌گیرد. اگر همسرتان از پرداخت مهریه شما امتناع می‌کند، می‌توانید از طریق دادگاه اقدام کنید. و مهریه در هر حال باید پرداخت شود ، در صورتی که مرد اموالی بجز مستثنیات دین (منزل متناسب با وضعیت اجتماعی- پول رهن منزل و وسایل کار و اشتغال) داشته باشد بابت مهریه می توان توقیف نمود.
    3. اجرت المثل: اجرت المثل به معنای دستمزد یا پاداش کاری است که انجام می‌شود. در مورد کار منزل، اگر شما بدون دریافت هیچ گونه وجهی وظایف منزل را انجام می‌دهید، مستحق دریافت اجرت المثل هستید. البته این مورد معمولا محاکم در زمانی حکم به شما می دهند که مرد تقاضای طلاق کند.
    4. با توجه به وضعیت شما و گذشت 35 سال از زندگی مشترک راه حل قانونی و اقدام قانونی را توصیه نمی کنم سعی کنید از طریق بزرگترها و کسانی که مورد اعتماد و احترام همسر شما هستند ایشان را به وظایف شرعی و قانونی خود مطلع کنید.
    در هر حال موفق باشید

ایسان 13 فروردین 1403 پاسخ

کلا مهریه و حق طلاق فقط برای مرد شده اسباب دردسر!!! شده یک ابزاری که زندگی بهر شکل ممکن پابرجا بمونه!! مگه ادم چقد زنده اس که بزور و از روی ترس یا آبرو با یکی زندگی کنه!!! هم مهریه و هم حق طلاق نفقه و وو واقعا چرته محضه!!! هیچ جای دنیا جز ایران این رسومه مذخرف نیست!! خود مهریه حضرت فاطمه مگه چی بوده؟؟ این یعنی اینا همش کشکه و علاقه حرف اولو میزنه…مگه ادم دیوونس خودشو به یه دختری که مثلا ۶ ماهه میشناستش مثلا فلانقد سکه بدهکار کنه؟؟ آخر سرم ازت طلبکار باشه!!! اونچیزی که اون داره بیرون مفت ریخته!!!!…

    mehdi alijani 13 فروردین 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. این هم نظری هست.
    2. بهترین حالت اینه که دختر و پسر خودشون مثل خارجی ها زندگی خودشون رو بسازن ، سوال اینکه ایا شما هم حاضرید در ازای مهریه کم از دختر هیچ نوع امتیازی مطالبه نکنید یعنی جهیزیه نخواهید و وسایل زندگی مشترک را خودتان تهیه کنید و از طرف دیگه حق طلاق هم به وی بدهید تا هر موقع اراده کرد شما رو ترک کنه و همینطور با توجه به اینکه معمولا مرد شاغل هست و زن در منزل به امور منزل رسیدگی می کند هر درامد و دارایی که حاصل شد با همسرتان شریک شوید.
    3. ببخشید جمله آخر شما توهینی هست به دختران کشورم و شایسته جواب نیست، همه چیز به نیت و قصد شما بر می گرده.
    در هر حال موفق باشید

Aysan 16 فروردین 1403 پاسخ

سلام وقت بخیر مشکلی ک من با همسرم دارم اینه ک سر هر بحثی چون پرستاره راه حلش میدونه خودکشی میکنه تا الان ک من ۴ ماهه باهاش عقد کردم ۲بار خودکشی کرده یکبار در حمام ک الکی خانواده ش گفتن بخار گرفته و آخرین بار هم گاز هارو باز گذاشته بود به منم فیلم فرستاده بود میتونم بخاطر اینکه تعادل روانی ندارن شکایت کنم ؟ بهش گفتم دیگه این کار نکنی گفت دوباره انجام میدم
کلی هم توهین کردن و تهمت زدن چون ی شهر دیگه ادامه تحصیل میدم میگن ک با کسی هستم و چرا بهشون نمیگم بیرون میرم و اینکه میگن چرا خونه خانواده شون کاری نمیکنم حتما باید خونه‌شون کار کنم منی ک هنوز خونه پدرمم؟! بعدشم تهدید کنن ک کاری نکنی میزنیمت
خودشون مشکل دارن میگن ک من اخلاقم مشکل داره
هدیه های روز عقدم و روز نامزدیمون هم مادرش از دستمون گرفت
کدوم دامادی روز عقد زیرلفظی میگیره اینا گرفتن هیچی نگفتیم مثلا رسم همدان🙂 الکی مامانش گفت دیگه فقط خواستن از ما پول بگیرن بعدشم شوهرم بگه بدهکار بودم
آخه پسر عزیز وقتی پولی نداری چرا زن میگیری تو وقتی چشمت به پول این و اونه چرا زن میگیری وقتی هنوز مرد نیستی غرور حالیت نیست وقتیم ک بحث پول باشه و کسی نده خودکشی کنه
چند تا چیز به اسم شوهرم هست میتونه به اسم کسی بزنه ک مهریه منو نده؟
میتونم درخواست مهریه بدم و طلاق بگیرم ؟

    mehdi alijani 19 فروردین 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. اقدام به خودکشی، نشان دهنده عدم تعادل روانی و نیاز مبرم همسرتان به کمک تخصصی است. در اولین فرصت، همسرتان را به یک روانپزشک یا مشاور مجرب معرفی کنید تا تحت درمان و مراقبت قرار گیرد. در صورت بروز خطر فوری، با فوریت های پزشکی (115) یا خطوط تلفن پیشگیری از خودکشی (123، 0912-123، 8777) تماس بگیرید.
    2. تهدید، توهین و سایر رفتارهای خشونت آمیز همسرتان جرم محسوب می شود و شما می توانید از طریق مراجع قضایی از ایشان شکایت کنید. برای اثبات ادعای خود، مدارک و مستندات (پیامک، ایمیل، شهادت شهود) جمع آوری کنید.
    به دادسرای محل سکونت خود مراجعه کرده و با ارائه مدارک، طرح شکایت نمایید.
    3. طبق قانون، شما در هر زمانی که بخواهید می توانید مهریه خود را از همسرتان مطالبه کنید. ولی برای طلاق باید بتوانید عسر و حرج خود را در دادگاه به اثبات برسانید و این امر مستلزم اثبات یکی از موارد دوازده گانه سند ازدواج هست و برای این کار باید به دادگاه خانواده مراجعه کرده با اثبات موارد تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش یا همان طلاق به درخواست زوجه بدهید
    4. در خصوص مطالبه مهریه میزان مهریه شما در سند ازدواجتان قید شده است و در هر مرد محکوم به پرداخت مهریه خواهد شد.
    5. در حالت عادی، هر فردی آزاد است که اموال خود را به هر کس که بخواهد منتقل کند. اما اگر همسرتان با هدف فرار از پرداخت مهریه اقدام به انتقال اموال خود کند، می توانید با طرح دعوای بطلان معامله به جهت صوری بودن در دادگاه، از این امر جلوگیری کنید. البته این در صورتی است که شما نسبت به مطالبه مهریه اقدام نموده باشید.
    در هر حال موفق باشید
    در صورت رضایت داشتن از مشاوره لطفا در گوگل نظر بدهید
    لینک نظر دادن در گوگل
    https://maps.app.goo.gl/BJnso8TWRtCSEBFn6

ناشناس 18 فروردین 1403 پاسخ

با سلام وباید گفت عزیزان سری که درد نمیکند دستمال نمی بندن لطفا اگر تا جایی که برابتان مفدور است ازدواج دورش خط بکشبد که بنظر من اشتباه ترین کاری که یک مرد امروز ی انجام میده ازدواج وخودش بدبخت کردن است نکنید اقا خودتان نفوریشد و دسترنجتان بیخود خرج وندید یکی دیگه حیف میل کنه کار کنید خوب بپوشید وبخوریدوتفریح کنید که ما کردیم وبچه درست کردیم حلا بد بخت وبد بخت شدیم موفق. باشید قدر ازادی ومجردیتان بدانید

    mehdi alijani 19 فروردین 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. متاسفانه این مطلب از مطالبی هست که وقتی فرد به مشکل بر می خوره در اینترنت جستجو می کنه و برای اشخاص نمایش داده میشه مثل زمانی که مثلا دندان درد می گیرید و به دنبال هر راهی برای فروکش کردن دندان درد خود می کنید.
    2. مسائل و مشکلات خانوادگی مثل یک بیماری هست که اگر به آن اهمیت داده نشه ممکنه کار به جاهای خطرناک برسه
    3. توصیه من اینه که قبل از هر اقدام قانونی از راه های دیگر مثل مراجعه به مشاور خانواده روانشناس و روانپزشک سعی در حل مشکلات داشته باشید و نهایت امر و در مرتبه اخر به راه حل قضایی مراجعه کنید
    4. ضمن اینکه به مسائل خانواده به نیمه پر هم توجه بشه چون همیشه زندگی ها از ابتدا بد نیست عدم درک متقابل و مهم تر از همه حرف نزدن با هم و رفع اختلاف باعث بوجود آمدن مشکلات بین زوجین می شود.
    5. در هر حال امیدوارم خدا انسانهای سالمی را در ادامه زندگی نسیب همه کنه
    موفق باشید
    ….
    در صورت رضایت داشتن از مشاوره لطفا در گوگل نظر بدهید
    لینک نظر دادن در گوگل
    https://maps.app.goo.gl/BJnso8TWRtCSEBFn6

محمد 27 فروردین 1403 پاسخ

با احترام به کارشناس محترم
منزل خریداری شده توسط خودم در توقیف هست تمام حسابهام بسته شده سنوات حقوقی بعد از 17 سال کار کردن کاملا به حساب خانم واریز شده عیدی پاداش کلا به حساب خانم واریز شده ممنوع الخروج شده ام ماهی 5 میلیون به عنوان نفقفه واریز میکنم به حساب خانم در منزل بچه را نگه نمیدارد و برای بچه کودکستان گرفته ام 15 میلیون تومان در یک سال ماهانه یک چهارم حقوق به حساب خانم واریز میشود هیچ کاری در منزل انجام نمیدهد و … دوستان من در ته چاه زندگی هستم این پایین هوا بسیار خوب است تشریف بیاورید از راه ازدواج

    mehdi alijani 28 فروردین 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. برای رفع توقیف منزل باید به مرجع قضایی که حکم توقیف را صادر کرده است مراجعه کنید و مدارک و مستندات لازم را ارائه دهید تا ثابت کنید که توقیف منزل بلامورد است. اگر مدارک و مستندات کافی داشته باشید، قاضی می‌تواند حکم رفع توقیف را صادر کند.
    2. برای رفع انسداد حساب‌هایتان باید به مرجع قضایی که حساب‌هایتان را مسدود کرده است مراجعه کنید و با توجه به ماده 96 قانون اجرای احکام تقاضا کنید نسبت به رفع توقیف سه چهارم از حقوق و مزایای شما اقدام شود.
    3. طبق قانون، مرد موظف است نفقه همسر و فرزندان خود را پرداخت کند. میزان نفقه توسط دادگاه با توجه به شرایط زندگی و توانایی مالی مرد تعیین می‌شود. در حال حاضر شما ماهی ۵ میلیون تومان به عنوان نفقه به همسرتان پرداخت می‌کنید. اگر معتقدید که این میزان نفقه بیش از حد توان شما است، می‌توانید به دادگاه مراجعه کنید و درخواست تعدیل نفقه بدهید.
    4. طبق قانون، حضانت فرزند تا سن ۷ سالگی با مادر است. بعد از سن ۷ سالگی، حضانت فرزند با توافق پدر و مادر تعیین می‌شود. اگر شما و همسرتان در مورد حضانت فرزندتان به توافق نرسیده‌اید، می‌توانید به دادگاه مراجعه کنید و دادگاه با توجه به مصلحت فرزند، حضانت او را به یکی از شما واگذار می‌کند.
    5. زن در هر حال موظف به تکین عام و خاص از همسرش است
    الف) تمکین عام: تمکین عام به اطاعت زن از شوهر در امور مربوط به زندگی مشترک و سکونت در منزلی که شوهر تعیین می‌کند موارد تمکین عام: سکونت در منزل تعیین شده توسط شوهر: زن موظف است در منزلی که شوهر با توجه به توانایی مالی خود تعیین می‌کند، سکونت داشته باشد. اطاعت از اوامر شوهر: زن موظف است در امور مربوط به زندگی مشترک از اوامر شوهر خود اطاعت کند، مشروط بر اینکه این اوامر مخالف شرع یا قانون نباشد. انجام وظایف زناشویی: زن موظف است وظایف زناشویی خود را در قبال شوهر به نحو مطلوب انجام دهد.
    ب) تمکین خاص: تمکین خاص به برقراری رابطه جنسی زن با شوهر به هر نحو که شوهر بخواهد، اطلاق می‌شود.
    امیدوارم مشکل شما هر چه زودتر حل بشه و زندگی آرامی را در پیش رو داشته باشید
    موفق باشید

رها 03 اردیبهشت 1403 پاسخ

این همه قانون نوشته شده اما هیچ کدوم اجرا نمیشه مردی که اخلاق نداره زندگی را همیشه به کام زن و بچه تلخ میکنه مردی که توی خونه همیشه زور میگه و هر وقت می‌خواد به زنش پول بده با منت و زجر میده زن هم بخواد دنبال حقوقش باشه آنقدر باید دردسر بکشه که آیا بتونه ثابت کنه که حقی باهاش هست یا نه چه فایده داره مردی که با زن‌های صیقه ای در ارتباط هست و با اونها خوش گذرونی میکنه و هیچ محبتی به زن و بچه خودش نداره و زن تا بیاد به قانون ثابت کنه که مردش چه رفتار و اخلاقی داره باید آنقدر بره و بیاد مدرک به دادگاه نشون بده که خودش خسته میشه خیلی از زن‌های بیچاره از مهریه میگذرن و فقط میخوان از اون زندگی فرار کنن

    mehdi alijani 03 اردیبهشت 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. زیر همین پست نظرات مخالف زیادی هست که از طرف مقابل زن اقدام به طرح دعاوی مختلف کرده و مرد را با مشکلات زیادی مواجه کرده
    2. در قانون ایران به طور صریح بدزبانی را به عنوان یکی از موارد طلاق قلمداد نکرده است. با این حال، در ماده 1130 این قانون آمده است که: “هرگاه دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به دادگاه مراجعه و تقاضای طلاق کند.”
    3. عسر و حرج به معنای وضعیتی است که ادامه زندگی مشترک برای زوجه به لحاظ جسمی یا روحی غیرقابل تحمل باشد. بدزبانی و فحاشی مستمر زوج، می‌تواند یکی از مصادیق عسر و حرج تلقی شود و در صورت اثبات آن، زوجه می‌تواند از دادگاه تقاضای طلاق به دلیل عسر و حرج کند.
    4. اثبات بدزبانی در دادگاه می‌تواند از طریق دلایل زیر صورت گیرد : شهادت شهود: شهادت دو مرد عادل و مسلمان که بدزبانی و فحاشی زوج را به طور مستقیم مشاهده کرده باشند، می‌تواند دلیلی بر اثبات این موضوع باشد.
    اقرار: اقرار کتبی یا شفاهی زوج به بدزبانی و فحاشی، می‌تواند دلیلی بر اثبات این موضوع باشد. گواهی پزشکی قانونی: در صورتی که بدزبانی و فحاشی زوج منجر به صدمات روحی یا روانی برای زوجه شده باشد، گواهی پزشکی قانونی می‌تواند دلیلی بر اثبات این موضوع باشد. استناد به سایر دلایل و امارات: قاضی دادگاه می‌تواند با توجه به سایر قراین و شواهد، بدزبانی و فحاشی زوج را اثبات کند.
    5. رابطه نامشروع به تنهایی دلیل کافی برای طلاق از طرف هر دو زوج، چه مرد و چه زن، نیست. با این حال، می تواند به عنوان بخشی از دلایل دیگر طلاق، مانند سوء رفتار یا عسر و حرج، در نظر گرفته شود.
    6. رابطه نامشروع شوهر می تواند به عنوان سوء رفتار تلقی شود، به خصوص اگر با شرایط زیر همراه باشد : زن از رابطه نامشروع شوهر مطلع شده باشد و آن را تحمل نکند. شوهر علیرغم اعتراض زن به رابطه نامشروع خود ادامه دهد.
    رابطه نامشروع شوهر باعث ضرر و زیان به زن و یا آبروی او شده باشد.
    موفق باشید.

مهدی 05 اردیبهشت 1403 پاسخ

با سلام
اردواج خوبه هیچ بدی هم نداره مشکل اینه که باید با هم به تفاهم برسیم که کار بسیار سختیه یعنی این که راحت بگم ی جاهای باید باج بدی . به نظر من بعضا اقایون منطقی تر ازخانم ها هستند اما خانمها بیشتر حرف خودشون رو میزنن که این تفاهمه اینجا مهمه . ناراحت نشین اما برای دوام زندگی مخصوصا اقایون زیاد باج بدن . والسلام

    mehdi alijani 05 اردیبهشت 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    نظر جالبی بود – ممنون بابت اشترک این مطلب
    در هر حال موفق باشید

ستاره 09 اردیبهشت 1403 پاسخ

وقت بخیر
ما مثلا با عشق تن به ازدواج دادیم نه کار درستی داشت نه سرمایه نه هیچی
درکش کردم با یه حلقه رینگ‌ساده ارزون قیمت که اونم از قبل خریده بود بدون هیچی نه مراسم عقد نه طلا .نه لباس.نه مراسم عروسی تو سن ۲۳ سالگی اومدم تو زندگیش با وجود مخالفتهای همه خانواده
گفتم اشکال نداره باهم زندگی رو میسازیم
پیش همه رو انداختم تا یه کاردرست براش جور کردم
هیچوقت ازش هیچی نخواستم خدا رو شاهد میگیرم برا حرفام
شده بود ک سالی دوبار میوه تو خونه نبود غیر از چیزای دیگه ولی هیچوقت به روش نیاوردم
بعد ک رفتیم زیر یه سقف تازه خیانتاش .بد دهنیاش.دسن بزنش.تازه رو شد
با اینکه کمبودی از قیافه و خانواده و اخلاق و دستپخت هم نداشتم
میگفتم بزار برم کار کمک خرجت بشم هم اجازه نمیداد
حبس شدم در یک زندان با فاصله ۱۵ ساعت از خانواده
باهیچ کس رفت و آمد نداره
۱۰ ساله حسرت به دل موندم میگم بیا جدا بشیم لااقل میگه نه من تو رو طلاق نمیدم
مشاور رفتم هر جا رفتم میگن از کودکی سرخورده شده بخاطر همینه
قبول نمیکنه ک دکتر بره مشاوره بشه
با خیانتاش ساختم با نداریش هر چی بیشتر دست و پا میزنم زندگیم تو بدبختی بیشتر فرو میره
همه اقوامش هم میدونن ک منم ک میسازم
باالتماس و خواهش منو به دست آورد
ولی الان مثلا نشستیم یه دفعه میگه من نه تو نه زندگی رو نمیخوام
میگم چرا آخه اینجور میگی منکه از عاطفی احساسی رسیدگی کم نمیزارم
میگه نه من به هیچی علاقه ندارم
از اونطرفم بخوام جدا بشم کفش آهنین میخوادو چیزی ک نداره ک من بگم بهم بده برا خودم لااقل شغل دست و پا کنم
جوونیم.زیبایم.احساسم.شوق زندگیم رو ازم گرفت فقط
باهمه اینا هیچوقت فکر تلافی خیانتاش به ذهنم هم نرسید
این متن زیاد رو نوشتم ک بگم
تو ازدواج به مشورتی که بزرگترا میدن احترام بزارو قبول کن فقط احساس غلط خودتو نبین
من ۵ تا مدرک دارم ک ۱۰ سال پیش هرکسی دنبالش نمیرفت
ولی من بخاطر انتخاب اشتباهم دختر پرشور و شوق به زندگی شده یه آدم افسرده و پژمرده خونه نشین غربت
نه تا حالا مسافرت منو برده نه حتی منو بیرون میبره وقتیم بگم میشه دعوا
باعشق کور کورانه و گوش ندادن به حرف چهارتا بزرگتر برا خودتون زندان نسازین

    mehdi alijani 11 اردیبهشت 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    ۱. مطابق قانون هرگاه زن در زندگی مشترک مورد سوء رفتار یا سوء معاشرت قرار گرفته شود بطوری که زندگی مشترک غیرقابل تحمل گردد، طرف مقابل می‌تواند تقاضای طلاق کند.
    ۲. اثبات خیانت زناشویی بر عهده کسی است که آن را مدعی است و می‌تواند از طریق دلایل زیر آن را اثبات کند: اقرار: اقرار صریح و کتبی یا شفاهی زانی یا زانیه. بینه: شهادت دو مرد عادل و مسلمان. علم قاضی: در مواردی که قاضی علم به وقوع زنا داشته باشد، می‌تواند حکم به طلاق صادر کند. که البته همه این موارد باید در دادگاه ثابت گردد تا بتوانید پس از اثبات حکم طلاق بگیرید.
    ۳. مورد بعدی که که امکان طلاق برای شما وجود دارد طلاق به دلیل عسر و حرج است که عبارت است از وضعیتی که ادامه زندگی مشترک برای زوجه به لحاظ جسمی یا روحی غیرقابل تحمل باشد. بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به دادگاه مراجعه و تقاضای طلاق کند.
    ۴. مصادیق عسر و حرج عبارتند از : سوء رفتار و سوء معاشرت، اعم از ضرب و شتم، توهین، فحاشی، اعتیاد، ترک زندگی مشترک – عدم پرداخت نفقه ، در صورتی که شوهر نفقه زن را بدون عذر موجه پرداخت نکند و زن از طریق دادگاه و اجرای احکام نتواند نفقه خود را وصول کند. بیماری صعب العلاج ، در صورتی که یکی از زوجین به بیماری صعب العلاج مبتلا باشد که زندگی مشترک را مختل کند. محکومیت قطعی به مجازات‌های سنگین، در صورتی که یکی از زوجین به حبس ابد یا مجازات‌های سنگین دیگر محکوم شود. عجز از پرداخت مهریه: در صورتی که شوهر از پرداخت مهریه زن معذور باشد و زن نیز از بذل مهریه امتناع کند.
    ۵. اثبات عسر و حرج به عهده زوجه است و می‌تواند از طریق دلایل زیر آن را اثبات کند : شهادت شهود ، گواهی پزشکی قانونی ، استناد به سایر دلایل و امارات مانند عکس فیلم گزارش مامور کلانتری استشهادیه و غیره
    موفق باشید.

راضیه 10 اردیبهشت 1403 پاسخ

سلام من مهریه ام یک سکه اما اشتباه کردم مراعات کردم حتی از جشن گرفتن هم گذشتم همین طوری آمدم خونه مشترک الان بعد یک هفته زندگی مشترک میگه تو وظیفه در باز کنی من ماشین بیارم تو خونه فقط بلدی نون مفت بخوری

    mehdi alijani 10 اردیبهشت 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. مطابق قانون وظیفه زن در مقابل مرد تمکین خاص هست که تمکین خاص مشخصا رابطه جنسی است که این وظیفه به معنای برقراری رابطه زناشویی به میزان متعارف و عرف جامعه بین زن و شوهر است. البته در صورت داشتن شرایط این رابطه که عبارتند از (عم وجود بیماری – ترس از ضرر – عدم پرداخت نفقه – محل سکونت نامناسب) که در این موارد تمکین خاص می توان انجام نشود.
    2. تمکین عام نیز به اطاعت زن از شوهر در امور مربوط به ریاست او در خانواده گفته می‌شود. این وظیفه در کنار تمکین خاص، از جمله وظایف زن در قبال مرد در عقد نکاح دائمی است، که مصادیق آن عبارتست از (سکونت در منزل تعیین شده توسط شوهر – اطاعت از اوامر و نواهی شوهر در امور مربوط به خانواده – حفظ شان و منزلت خانوادگی)
    3. تمکین خاص باید با رضایت و میل زن صورت گیرد، در حالی که تمکین عام در صورتیکه مخالف شرع یا قانون نباشد، بر زن واجب است.
    4. تمکین عام به معنای برده داری زن و اطاعت کورکورانه او از شوهر نیست، بلکه به معنای اطاعت در چارچوب شرع و قانون و با حفظ کرامت و شخصیت زن است.
    موفق باشید

لیلی 16 اردیبهشت 1403 پاسخ

سلام
وقتی دیدم جواب سوال هارو میدین و تاریخش برا گذشته ها نیس خیلی خوشحال شدم
من سال ۹۱ عقد و سال ۹۳ ازدواج کردم و دوتا بچه دارم
همه چیز خوب و عالی بود(البته ظاهرا از نظر من چون همین دیشب شوهرم بهم گفت از اول این مسائل بوده و من سکوت کردم) تا اینکه برای زندگی اومدیم به تهران از سال ۱۴۰۱ مشکلات ما به صورت جدی شروع شد،اوایل دومین بارداری من بود که به یه مشکل مالی شدید برخوردیم و از لحاظ روحی شوهرم بهم ریخت و کم کم ساعت به خونه اومدن شوهرم مرتب به تاخیر افتاد تا ساعت ۵ و ۶ صبح می اومد خونه تا اینکه پنجشنبه ی گذشته یه ۲۴ساعت کامل(بدون اینکه ساعت اداری باشه)و بدون اینکه تلفن رو جواب بده نا پدید شد.
توی این ۲ سال کارم فقط صبوری کردن بود تا اینکه ماه رمضون همین امسال تا بعد سحری با هم صحبت کردیم تمام اعتماد به نفس منو نابود کرد،از تمامی ظاهرم ایراد گرفت،یه بخشی از ایراداتش رو پذیرفتم و واقعا سهل انگاری من بود ولی یه بخش دیگه مثل خال روی صورت و کوچک بودن لب واقعا باعث از بین رفتن اعتماد به نفسم شد از اون موقع ۹۸ درصد توجه خودمو گذاشتم برا اصلاح این موارد هیچی تغییر نکرد که هیچ تازه پنجشنبه گذشته هم ۲۴ ساعت هییییچ خبری ازش نشد و تلفن جواب نداد تا سر حد مرگ رسیدم،پشت خط که منتظر جواب دادنش بودم هر آن منتظر بودم کسی دیگه جواب بده و بگه فلان اتفاق براش افتاده،گوشیم که زنگ میخورد مثل افرادی که تیک عصبی دارن رعشه به جونم میوفتاد که کیه و چه خبری قراره بهم بده
بعد از کلی کلنجار بالاخره بهش گفتم شب زود بیا خونه که میخوام باهات حرف بزنم حالا بماند که ساعت چند گفته بود و چند اومد
اوضاع روحی داغونی بعد از این ماحرا ها دارم که توی خونه حالم خیلی گرفته س علی خصوص بعد از ۲۴ ساعت به خبری که مردم و زنده شدم دست و دلم به کار نمیرفت و خونه بهم ریخته بود به علاوه ای پسر ۵‌.۵ ساله ی خیلی خیلی بازیگوشی دارم که سه تا میز جلو مبلی رو میذاره رو هم میره بالاش و اسباب بازی میذاره توی حباب لوستر و از اون بالا میپره و گاهی میز ها هم میریزه زمین و دختر ۱.۵ ساله که مرتب دور و بر این میز ها بازی میکنه
استرس اتفاقی که ممکنه برا هر کدوم از این بچه ها بیوفته باعث شد یکبار من خونه رو به همون حالتی که هست نگه دارم تو شوهرم بیاد وضعیت رو ببینه تا یکم بیشتر بیاد باهامون وقت بگذرونه تا این پسر بچه یکم تخلیه بشه(نمیگم باهاش وقت صرف نمیکنه ها،پسرمو میبره بیرون یهو ۴ ۵ ساعت ولی تمام مدت گوشی میده بهش که کارتون ببینه،یعنی تمام پدری کردنش برا پسرش گوشی و کارتونه)
اومد وضعیت خونه و میز ها و مبل هایی که پسرم بهم ریخته بود رو دید یهو مثل آتشفشان فوران کرد و با عصبانیت مسبب انواع بهم ریختگی هارو میپرسید و جمع میکرد
منم هیچ اقدامی نکردم و تو دلم گفتم راه دوری نمیره یکبار هم اون جمع کنه
شام رو خورد گفت چی میخواستی بگی که گفتی زدد بیا(البته که زود هم نیونده بود،ساعت ۱۲ داشت شام میخورد)
بهش گفتم این وضعیت داره منو آزار میده یه فکری براش بکن
حرفای قبل رو گفت منم گفتم من از اون تاریخ که گفتی تمام تلاشم رو گذاشتم برا این موضوع ولی از طرف تو هیج تغییری نمیبینم منم نیاز به دلگرمی دارم،گفتم اولای زندگی همیشه خوب بودم توی همه چیز خوب بودم اومدیم تهران سلیقه ت عوض شده گفت نه اتفاقا از همون اوایل یادم میاد کم کاری میکردی توی کار خونه(اینم بگم من خودم آدم حساسی هستم نمیتونم تحمل کنم بهم ریختگی خونه رو ولی گاهی هم پیش اومده این وضعیت که بهم ریخته بوده)
بهش گفتم هیچکدوم از کارهایی که داری منو با دریغ کردن خودت ازم مجازات میکنی وظیفه من نیس گفت چی گفتم نه تمیز کردن منزل نه آشپزی اگر زنی اینارو انجام میده از روی محبتشه عصبانی شد و خلاصه تهش گفت برو شهرستان خونه بابات تا من بیام تکلیفو روشن کنم
بهش گفتم مگه من از اون تاریخ که حرف زدیم تمام تلاشمو نکردم که همه جیزایی که برات مهم بود سر جاش باشه پس چرا بازم اومدن به خونه ت ایتطوریه که گفت راحت نیستم توی این خونه آرامش ندارم

میدونم خیلی طولانی شد ببخشید
الان به نظر شما من چیکار کنم؟
سردی جنسی رو تحمل کردم
بی نهایت نبودن ها و دیر اومدن هارو تحمل کردم
وضعیت بد مالی رو تحمل کردم
از پس انداز ها و طلاهایی که برا بچگی هام بود یا هدیه پدر و مادرم بود برا بدهی هامون هزینه کردم
یه تنه بچه داری کردن رو تحمل کردم
غربت و دوری از خاتواده رو تحمل کردم
بی محبتی و بی توجهی رو تحمل کردم

برا کاری که وظیفه م نیس دارم مجازات میشم اینم بگم ناراحت نیستم که انجام میدم فقط و فقط همدلی و محبت میخوام اینکه وقتی کاری انجام نمیشه دعوا نکنه بگه بیا با هم انجام بدیم،راه دوری نمیره توی کار خونه همکاری کنه منم حق دارم گاهی خسته بشم حق دارم دلم بخواد وقتی کار خونه میکنم حداقل بچه هارو بگیره به دست و پای من نپیچن
من آشپزی میکنم در حالی که دختر ۱.۵ ساله زیر گاز داره منو هل میده عقب که کار نکنم و پدرش روی مبل مشغول گوشی و تلوزیون من نمیگم کار خونه نمیکنم کار خونه ی خودمه کی بکنه خب،فقط میگم همکاری کنه
دخترم ۱.۵ سالشه هنوز یکبارم براش پوشک عدض نکرده
بچه مال دوتایی مونه درسته؟!
لطفا راهنماییم کنین
مشاور کاری از دستش بر میاد؟

    mehdi alijani 19 اردیبهشت 1403 پاسخ

    سلاوقت بخیر
    خواهر عزیز موضوع این سایت مسائل حقوقی هست و سوال شما بنظرم مشاوره و روانشناسی و در حال حاضر به هیچ عنوان برای شما راهکار حقوقی را پیشنهاد نمی کنم و تا مسیر مشاوره های خانواده و روانشناسی را نرفته اید هر اقدام قضایی و قانونی باعث وخیم تر شدن مسئله شما می شود. با این حال راهکارهای مشاوره ای زیر برای بهتر شدن وضعیت شما پیشنهاد می شود.
    مشکلات شما:
    فقدان صمیمیت و گفتگوی سازنده: به نظر در روابط شما و همسرتان صمیمیت و گفتگوی سازنده کمرنگ شده. این امر می‌تواند ناشی از عوامل متعددی مانند مشکلات مالی، استرس، عدم توجه به نیازهای یکدیگر و … باشد.
    انتقاد و عدم قدردانی: همسرتان از شما به خاطر برخی از کم‌کاری‌ها در منزل انتقاد می‌کند، اما به نظر می‌رسد تلاش‌های شما را نادیده می‌گیرد و قدردان آنها نیست.
    عدم تعهد به مسئولیت‌ها: به نظر همسرتان در انجام وظایف و مسئولیت‌های خود در قبال خانواده، به خصوص در تربیت فرزندانتان، کوتاهی می‌کند.
    فشار روانی و تنش در خانه: با توجه به شرح شما، به نظر می‌رسه فضای خانه شما پر از تنش و اضطراب است که این امر می‌تواند برای سلامت روحی و روانی شما و فرزندانتان مضر باشد.
    راه‌کارهای پیشنهادی:
    گفتگوی صریح و صادقانه: اولین قدم برای حل مشکلات، گفتگوی صریح و صادقانه با همسرتان است. زمانی را انتخاب کنید که هر دوی شما آرام و بدون دغدغه خاطر باشید و بدون قضاوت و سرزنش یکدیگر، به بیان احساسات، نیازها و انتظارات خود بپردازید.
    تمرکز بر نقاط قوت: به جای تمرکز بر کمبودها و انتقادات، بر نقاط قوت و نکات مثبت یکدیگر تمرکز کنید. قدردانی از تلاش‌ها و زحمات یکدیگر می‌تواند به تقویت صمیمیت و انگیزه شما کمک کند.
    تقسیم وظایف عادلانه: با همسرتان در مورد تقسیم وظایف منزل و تربیت فرزندان به طور عادلانه صحبت کنید. به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که هر دوی شما در انجام مسئولیت‌ها سهیم باشید و بار وظایف به طور مساوی تقسیم شود.
    توجه به نیازهای عاطفی: به نیازهای عاطفی یکدیگر توجه کنید. همسرتان به محبت، توجه و قدردانی شما نیاز دارد. برای او وقت بگذارید، با او صحبت کنید و به او نشان دهید که برایتان مهم است.
    استفاده از مشاوره: در صورتیکه خودتان قادر به حل مشکلاتتان نیستید، از یک مشاور یا روانشناس متخصص در امور خانواده کمک بگیرید. مشاور می‌تواند با ارائه راهکارهای مناسب به شما کمک کند تا ارتباط خود را با همسرتان بهبود بخشید و مشکلاتتان را حل کنید.
    صبوری و حفظ آرامش: حل مشکلات زناشویی نیاز به زمان و صبر دارد. از همسرتان انتظار نداشته باشید که یک شبه تغییر کند. با صبر و حوصله و حفظ آرامش به تلاش خود برای بهبود روابطتان ادامه دهید.
    توجه به سلامت روان: سلامت روان شما و فرزندانتان از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتیکه احساس می‌کنید به تنهایی قادر به مدیریت تنش‌ها و اضطراب‌های موجود در زندگی خود نیستید، از متخصصان روانشناسی کمک بگیرید.
    تصمیم‌گیری آگاهانه: در نهایت، اگر با وجود تلاش‌های شما، مشکلاتتان حل نشد و زندگی با همسرتان برای شما غیرقابل تحمل شد، در مورد آینده زندگی خود و فرزندانتان با دقت و تأمل تصمیم‌گیری کنید.

    مجددا تاکید می کنم در حال حاضر برای حل مشکل به روانشناس و مشاور خانواده مراجعه کنید اقدام قانونی را به هیچ وجه توصیه نمی کنم
    در مورد حقوق قانونی زن و مرد در کامنت های قبلی مفصل توصیه شده که این موضوع در تمامی موارد یکسان هست و همه زن و مرد ها را شامل می شود
    در هر حال موفق باشید

حسین 27 اردیبهشت 1403 پاسخ

سلام ببخشید من بیست ساله مثلا ازدواج کردم
دقیقا بیست ساله داخل جهنم آتش هستم چرا الکی تشویق میکنید ازدواج کدام کار هاشون رو زنان انجام میدن ؟ که گفت خوب هست این ازدواج زنان انقعدر پرو شدن نه غذا و کار خانه هیچی صبح تا شب هم بدون اطلاع معلوم نیست کجا هستند ؟ انقعدر وقیع پرو شدن بر عکس شده بخدا هر کس ازدواج کنه خودش رو تو آتش انداخته خدا نکنه بچه هم وسط باشه هیچ
مرد کلا با قوانین کشور ما کلا نوکر زن میشه
بزرگترین اشتباه یک مرد ازدواج هست چون قوانین کشور اصلا درست نیست که بخواهیم نظر بدیم زنی که مثل ؟ پاچه میگیره نه صبح تا شب خانه هست اگر بپرسی کجا بودی باید جنگ جهانی درست کنی در کل زنان بیش از حد خود اختیارات دارن و اصلا جور در نمیاد با قوانین اسلام دادگاه قانون که هیچ همچی زن معنی نداره دو نفر با هم اگر توافق زندگی کردن زن این وسط محریه معنی نداره واقعا مگه مرد داره همچین چیزی نشد که همچی یکطرفه برای زنان
تو قانون هست نه کار وظایف خودش رو انجام میده نه از شوهر خود حرف شنوی داره چی پس چی کار میکنه وظیفه زن چی هست آقای وکیل
شما پول بگیرید محریه براش بگیرید محریه چی هست اصلا واقعا چی هست مگه مرد این وسط برده هست دم کشورهای اروپای گرم قانون حسابی درست کردن ایران مرد رو کلا به ته ته چاه
میندازه زن میره ساعت دو شب میاد نه میتونی صدا بلند کنی اول بخاطر بچه بعد بخاطر همسایه ها ، در کل زن ها شدن مرد در قانون مرد ها شدن زن چرا حرفی می‌زنید نامربوط مرد دقیقا
یه فرد مرده هست فقط مثل رباط باید عوامل زن رو اجراء کنه زن هر جای معلوم نیست کجا میره
مرد از سر کار بدو بدو بچه شام نخورده یا بلد باشه بپزه یا از بیرون خرید کنه آخه کدام نادانی
میره ازدواج کنه من دارم به همه جوانان میگم زنان اونی که اول عشق بازی هست نیستند طوری
مثل آفتاب پرست رنگ عوض می‌کنند اصلا پرتون
بریزه مخصوصا مادر زن ها باید خیلی نادان باشه
کسی ازدواج بکنه زن نیستند درنده همش دروغ
کلا از اول تا آخرشون بد دروغ میگن حال آدم بهم میخوره انقعدر که دروغ گوی می‌کنند همشون هم رابطه داشتن قبل ازدواج مثل چی دروغ میگن خصوصا فامیلی اصلا ازدواج ممنوع ؟

    mehdi alijani 27 اردیبهشت 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. متاسفم به دلیل مشکلاتی که دارید، در کامنت های بالا این موضوع برای افراد دیگر هم اتفاق افتاده از طرف مقابل هم همینطور هستند مردانی که شرایط را برای زنانشان ایجاد و آنها را شکنجه می کنند، پس دلیل نمیشه برای همه یک نسخه مشترک بپیچیم ولی با این مورد موافق هستم که همسر بد زندگی را برای انسان جهنم می کنه.
    2. ازدواج یه تجربه هست با چالش های فراوان، حتی در بهترین ازدواج ها هم فراز و نشیب هایی وجود داره.
    3. اگر احساس میکنی که دیگه نمیتونی این زندگی رو تحمل کنی، میتونی برای طلاق اقدام کنی کسی مجبور نیست تا ابد در گیر زندگی تحمیلی باشه نهایتا مهریه قسط بندی میشه و در حال حاضر دادگاه ها سالی یک سکه بعنوان مهریه درنظر می گیرند. صحبت با یک مشاور یا روانشناس میتونه به شما کمک کنه تا مشکلاتتون رو بهتر درک کنید و راه حل های سازنده ای برای آنها پیدا کنید.
    در هر حال موفق باشید

ناشناس 28 اردیبهشت 1403 پاسخ

من ی زنم پزشکم همسرمم پزشکه از صبح سرکارم تا ۸شب غذا از قبل آماده میکنم اکثرا بعضی مواقع شب قبل وقت نمیشه آماده کنم یا خسته باشم از سرکار که بیام آماده میکنم یا بعضی وقتی میگم از بیرون بگیرم شوهرم اصلا همکاری نمیکنه بعد ازظهر میرسه خونه همش غر میزنی در ضمن حقوقم تمامش خرج هزینه خونه و قسط وام میشه هیچی برا خودم نمی‌مونه تا حالا ی کادو روز تولد نخریده ی کادو سالگرد ازدواج لباس بچه رو اکثرش خودم میخرم تا حالا ی لباسم برای من نخریده کادر همسرم میاد خونمون میگه زیر مبل کثیفه و فلان هی تو گوشش میگن کمد لباسی همسرم مرتب میکنم تا میکنم روزای جمعه سریع دو روز بعد به هم می‌ریزه داد بیداد می‌کنه چرا بهم ریخته شده وظیفه تو جمع کنی بهش میگم من مرتب کردم تو بهم ریختی بشدت انسان بی نظمیه من باید چیکار کنم بهش میگم کمکی بیار همه همکاران دوستام کمکی دارن میگه وظیفه تو زن گرفتم کار خونه برا می‌کنه ساعات کاری من از همسرم بیشتره نوع کارم توی محل کار ازون سخت تره درآمدم هم بیشتر همه درآمدم خرج زندگیش کردم همسرم با من ازدواج کرد دانشجو بود من کار کردم بعد سربازی رفت من کار کردم حتی پول سزارین بچم خودم دادم الان اینجور با من برخورد می‌کنه دریغ از ذره ای محبت و فهم همش میگه مامان من زن زندگیه ماکان من فلان مامانش تا میاد خونمون پرش می‌کنه

    mehdi alijani 28 اردیبهشت 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. قابل توجه مردانی که همه مشکلات را از دید زنان می بینند و اصرار دارند زنان حاضر به زندگی نیستند و تلاشی نمی کنند، این موضوع کاملا نسبی است و نمی توان تمام مشکلات و ایرادات را متوجه یه قشر نمود.
    2. به نظر می‌رسه که شما احساس کمبود محبت، احترام و قدردانی می‌کنید و از عدم همکاری همسرتان در انجام کارهای خانه و مسئولیت‌های فرزندتان آزرده خاطر هستید.
    3. بنظر من شما به یک مشاور خانواده و روانشناس یا روان درمانگر مراجعه و به هیچ عنوان راهکارهای حقوقی را به شما پیشنهاد نمی کنم، چرا که در این شرایط طرح دعوای حقوقی ممکن است کار را وخیم تر کند، ضمن اینکه راهکار حقوقی همیشه وجود دارد ترجیحا تمام مسیرها را جهت حل و فصل مسالمت آمیز موضوع اقدام و در صورت عدم حصول نتیجه اقدام به طرح دعاوی حقوقی از جمله مطالبه مهریه نفقه و سایر اقدامات قانونی مطح نمایید.
    4. پس از اقدامات غیر حقوقی و هنگامی که قصد طرح دعوا را دارید حضوری با یک وکیل دادگستری مشورت کنید.
    موفق باشید

.... 30 اردیبهشت 1403 پاسخ

سلام.
قانون ،قانون قانون. تمام چیزی که ما مرد ها میشویم.
ولی کاش اخلاقیات ،عرف و شرع هم رعایت میشد از جانب بانوان….. تجربه بارها نشان داده که جنس ضعیف ما مرد ها هستیم و واقعیت داره ،
پیر شدم در جوانی….. آقای علیجانی

    mehdi alijani 01 خرداد 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    خدا نکنه برادر من والا اینجا من مجبورم در حوزه قانون صحبت کنم و نظر بدم چون سوالات حقوقی هستن و الا خیلی حرفها دارم که نمیشه اینجا گفت یه کمی از حرفهام رو در پیج اینستاگرامم زدم خالی از لطف نیست مطالعه اون مطالب اگر علاقه مند باشد.
    در هر حال موفق باشید

حسین 18 خرداد 1403 پاسخ

باسلام و ممنون از پاسخگویی
همسرم بیماری صعب العلاج بمدت یکسال است که گرفتار شده است دراین مدت تمام کارهای درمان اورا طبق وظیفه خودم انجام داده ام، حال مدت کوتاهیست که منزل برادرش میباشد. و به او اجازه نمی‌دهند که به منزل خودش بیاید. خواهشن راهنماییم کنید که باید چکار کنم؟ چون هر لحظه امکان این است که همسرم فوت کند.

    mehdi alijani 20 خرداد 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. متاسفم که در این شرایط سخت قرار دارید.
    2. اقدام خانواده همسر شما غیر قانونی و می تواند مشمول مجازات توقیف غیر قانونی باشد اگر بدون رضایت همسر شما باشد. ولی در صورتی که همسر شما به این موضوع رضایت داشته باشد مجازاتی ندارد.
    3. با توجه به اینکه در منزل برادرشان ساکن هستند شما نمی توانید بدون اجازه و رضایت صاحب منزل بطور غیر قانونی وارد منزل شوید.
    4. می توانید دادخواست تمکین علیه همسرتان مطرح کنید که توصیه نمی شود با توجه به شرایطی که ایشان دارند ترجیحا بطور مسالمت آمیز نسبت به رفع مشکل و مذاکره با خانواده همسرتان اقدام نمایید.
    با آرزوی سلامتی و بهبودی هر چه زودتر همسر شما
    موفق باشید

ناشناس 22 خرداد 1403 پاسخ

چرا ناراحت میشید وقتی میگیم ازدواج کردن بزرگترین اشتباهه با این قوانینی که هست
واقعیتی که هست
تمام قوانین داره حمایت میکنه از زن و کوبیدن مرد هست بر خلاف تصور
اگه برابری میگید پس برابری توی کار و خرج و مخارج و خونه و غیره هم بگید
تا به سختی میرسه میگید وظیفه مرد
تا به خوشی و راحتی و … میرسه میگید زن
جالبه قانون یک جانبه
نه اینکه بگید مرد وظیفشه خرجی بیاره مرد وظیفشه نفقه بده مرد وظیفشه اجرت المثل بده مرد وظیفشه مهریه بده مرد وظیفشه خونه مهیا کنه مرد وظیفشه وسایل خونه مهیا کنه مرد مرد مرد
ولی به زن میرسه زن هیچ وظیفه ای نداره
عدم تمکین،زن هم به راحتی با حیله حل میکنه
خودمون گول میزنیم با این قوانین که ازدواج کنیم؟؟؟
اگه مرد ها بدونند چه قوانینی هست حاضر به ازدواج که هیچ حتی اسم ازدواج هم نمیارند
آقای وکیل فکر کنم از دادگاه بی خبری
یا یک طرفه نگاه میکنی به حرف خانوما
بهتره پای حرف مردایی که توی دادگاه به ناحق فقط بخاطر قوانین مسخره ما محکوم میشند هم گوش بدی
البته توی این ممکلت هول اینقدر زیاد هست که باور یه زن که نمایش خوب بودن انجام میده باور میکنه تا یه مرد که بگه من طرفدار برابری هستم
نه طرفدار برابری نیستی
فقط دنبال منافع هستی و چندتا خانوم ازت تعریف کنند باورت بشه یکی هستی

    mehdi alijani 25 خرداد 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    نظری ندارم قضاوت با دوستان
    مسلما شرایط هیچ دو خانواده ای با هم برابر نیست و نمیشه گفت مردها یا زنها بیشتر مقصر هستند
    نظر شما در رابطه با زنهایی که با مهریه کم مجبورند تا اخر عمر گیر مرد هوس باز باشه و بدترین شرایط رو تحمل کنه چیه
    یا مردی که تمام زندگیش توسط خانمش که خیانت کرده و با مهریه تمام دارایی اون از بین رفته چیه
    از این دست مسائل بسیار وجود داره ووو…
    در ضمن برادر من کسی نیستم به دنبال تعریف و تمجید احدی هم نیستم
    زندگی خودم رو کردم خدارو شکر راضیم
    در هر حال موفق باشید

م. ل 27 خرداد 1403 پاسخ

من خانم هستم ولی با این قوانین مخالفم . واقعا تو زندگی حق و حقوق مالی همه به زن تعلق میگیره اگر مرد بودم برای ازدواج فقط قوانین رو می خوندم از زن گرفتن منصرف میشدم.
ازدواج کردن هم به نفع زنه هم مرد تو زندگی مشترک اگر زن داره زحمت میکشه و اجرت المثل داره مرد بیچاره هم داره برای زندگی زحمت میکشه چرا اجرت المثل نداره‌ . مردهای بیچاره از روی محبت و یکرنگی مهریه زیاد رو گردن گرفتن اونوقت خانم با حمایت قانون می تونه تا پس مرگش هم از آقا پول طلبکار باشه چرا؟ مرد هم جوونیش رو میزاره با هزار عشق زحمت میکشه واسه زن و زندگی و بچه چرا تو زندگی مشترک که منفعت دو طرفه داره طبق قانون ما باید یکی بی دلیل طلبکار باشه و یکی بدهکار. به نظرم مهریه و قوانینش تو مملکت بد اجرا میشه. مهریه باید یه هدیه ای باشه که همون اول ازدواج یا قبل ازدواج به زن داده بشه والسلام. چرا مرد تا لب گور هرچی زحمت بکشه نصیب خانم میشه و خودش هیچی؟ اصلا چرا قانون ما به زن اجازه میده واسه شیر دادن به بچه اش از مرد پول بگیره؟ خب مرد که خورد و خوراک زن رو میده که شیر تولید بشه بعدم پس وظیفه ی مادر چیه؟ مگر بچه رو فقط برای مرد آورده؟ مگه خودش دوست نداشته مادر بشه؟ چرا پای حق و حقوق زنا یه چیزی اضافه میگیرند؟ مخصوصا زمانه ی ما که خانمها تو زندگی مشترک خیلی آزادی و رفاه دارند. گذشت اون قدیما که مرد قلدر بود و زور میگفت .
یه جواب قانونی می خوام اگر مردی اسیر زن بد شد تکلیفش چیه؟ زن بد دهن زن بداخلاق زنی که پایبند به خانه داری و بچه داری نیست زن خودسر زنی که فکر ارامش شوهرش نیست زنی که از مرد به لحاظ مالی خوب همه چیز گرفته. مردی که تو زندگی مظلوم شد چی؟ تا این ۱۵ سال زندگی ماشین به زنش داده نصف خونه اش رو به زنش داده سرمایه ی کسب و کار به زنش داده ، پس انداز برای خودش نداره. خانم مدارک اموال رو پیش خودش قایم کرده نمیده . بعدش روانه ی دادگاه شده اجرت المثل گرفته با وجود نبودن تو زندگی نفقه گرفته مرد رو بابت مهریه جلب کرده مهریه گرفته. حالا مرد که می خواد خودش رو نجات بده و طلاق بده تازه باید نصف هرچی داره رو هم به زن بده. خوبه والا دیگه چی؟
حالا تکلیف مرد چیه؟ قانون برای ظلم این زن و مظلومیت این مرد چه حکم و رای داره؟

    mehdi alijani 28 خرداد 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    چندین بار در جوابها عرض کردم ما اینجا مسائل را از منظر حقوقی بررسی می کنیم
    از هر دو طرف موارد زیادی وجود داره که بعضا اشخاص نظرات خودشان را در کامنت های همین مطلب عنوان کرده اند
    و از هیچ یک از طرفین حمایت قطعی نمی کنیم
    در هر حال این نظر شماست که با توجه به شرایطی که داردید یا با ان مواجه هستید اظهار نظر می کنید و نمی توان این نظرات را نسبت به همه تعمیم داد
    در هر حال موفق باشید

مجتبی 30 خرداد 1403 پاسخ

با اخلاق و فرهنگی که این سالها بر جامعه حاکم شده ، ازدواج اشتباه بزرگیه.
جدای این موضوع، گرفتن مهریه بابت زندگی مشترک یه قانون من درآوردی عصر حجر هست.دو نفر عاشق هم میشن، میخوان با هم زندگی کنن، توی خوشی ها و دردها و مشکلات کنار هم باشن، یار و یاور و مونس هم باشن، حالا این وسط چرا مرد باید بدهکار زنش بشه بابت زندگی مشترک‌. یا اگه مرد موظف هست بیرون کار کنه تا نفقه پرداخت کنه چرا زن موظف نیست که خونه کار کنه، یا چرا پولی که زن کسب میکنه مال خودش هست و نه مال خانواده.با این قوانین عصر حجری، هدف از ازدواج میشه آوردن یه نون خور اضافی، هدف میشه عشق و حال زنها توی زندگی و کنده شدن پوست مردها برای تامین اقتصاد خانواده
قوانین اسلام در این ارتباط بسیار بی منطق و بی اصول هستن.متاسفانه هیچ کس هم به فکر اصلاح شون نیست.

    mehdi alijani 30 خرداد 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    این که قوانین مشکل دارند و بعضا با نیازهای امروزی جامعه هیچ گونه مطابقت ندارند شکی در آن نیست.
    ولی برای حل مسئله نمی توان صورت مسئله را پاک کرد، اگر اعتقاد داریم مسئله قانون جوابگوی ما نیست خود زن و مرد برای هم تعهداتی در نظر بگیرند و به آن پایبند باشند نه اینکه به نا کارامدی قانون اعتقاد داشته باشیم و از طرف دیگر برای خودمان زندگی آزاد و بی قیدی را مناسب بدانیم.
    مطمئن باشید خانم ها اگر مطمئن باشند که همسرشان کنار آنها با تعهد عشق و وفاداری زندگی کند و دچار هوی و هوس نمی شود حاضرند بدون مهریه زندگی کنند
    مشکل اینجاست که بعضا مردها تعهد ندارند و از طرف مقابل زن ها هم از حقشان سوء استفاده می کنند.
    در هر حال موفق باشید

ج 02 تیر 1403 پاسخ

چه قانونه چرتییه بخدا مرد کار کنه پول خرجی زن و بچه رو بده بعد کاره زنه خانه دارم نیست ک خونه رو تمیز کنه شام و ناهار بزاره واقعا
ی کارگر در مغازت میگیری به حداقل حقوق هر روز سه بار تی و جارو می‌کشه چای می‌زاره آب میخای میده کارای مغازرم انجام میده نصف خرج ی زنم توماه بهش حقوق نمی‌دی اونوقت زن هیچ کاری نکنه ک وظیفش نیست خیلی چرته همین قوانین زندگیارو به گند کشیده .

    mehdi alijani 07 تیر 1403 پاسخ

    🙁

حمید احمق 28 تیر 1403 پاسخ

زنانیکه وابسته به خانواده ی مادری باشند تعدادشون زیاد باشه اصولا مایه نابودی زندگی اند

    mehdi alijani 29 تیر 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    بنظرم درست میفرمایید چون اگر مشکلات زندگی زناشوئی به خانواده ها سرایت پیدا کنه چه از طرف مرد و چه از طرف زن این مشکلات نه تنها حل نمیشوند بلکه خانواده ها باعث وخیم تر شدن مشکلات خواهند شد.
    موفق باشید

سپهر 31 تیر 1403 پاسخ

باسلام وعرض ادب واحترام
من حدود۲۳ساله که ازدواج کردم البته خودم قصد ازدواج نداشتم وبخاطر اصرار خانواده با ی دختری از فامیل دور ومتاسفانه شدیدا سنتی و مذهبی ازدواج کردم،۱۵روزبعداز ازدواج ورشکست شدم ورفتار خانواده همسر شدیدا تغییر کرد ولی همسرم خوب بود و واقعا به هم علاقه مند بودیم ولی خانواده همسر شدیدا با رفتارشون بمن توهین می‌کردند حتی نگذاشتند همسر من ادامه تحصیل بدهد واجبارا با ضعیت نامناسب مالی خونه ای اجاره کردم وتو ی شهر نزدیک همسرم درسشو ادامه داد البته دوران عقدی رو میگم،طبق رسوم آوردن عیدی متقابل میباشد ولی تو تمامی اعیاد و مناسبت‌های شادی من طلا عیدی دادم ولی دریغ از گرفتن یک جفت جوراب،فقط تا میتونستن همسرمو ناامید می‌کردند بناچار جهت دوری ودوستی به شهر کرج مهاجرت کردم وخوشبختانه وضعیت درآمدم خوبشد وظرف یکسال زمینی خریدم وساختم (باروزی ۱۶ساعت کار سخت) وصاحب دختری چون گل شدیم ،هربار که همسرم به منزل پدر ومادرش میرفت وقتی که برمی‌گشت کاملا عوض شده بود وقابل قیاس با قبل نبود ولی باتکیه به صبر وصحبت ومحبت بروزرسانی میشد ،ولی هرسری بدتر از قبل،فقط تحمل کردم چون زندگیمو خیلی دوسداشتم مخصوصا ازوقتی دخترم متولد شد که متصاعدا”
بعداز ۱۲ سال به دیار وطنی بازگشتیم و بخاطر اینکه حوصله اش سر نره توشرکتی که خودم مشغول بودم ی شغل مناسب وآبرومند براش ردیف کردم ،واشتباه واشتباه وبسیار اشتباه کردم ،چراکه حرفهای خواهرش ومادرش پدر زندگی دوستانه مارو درآورد بهش میگفتن توکه درآمد داری چیکار شوهرو بچه داری ؟؟بعداز دوسال انقدتوگوشش خوندن تااینکه گفت نصف دارایی که داری رو باید بنام من بزنی،منم بشرط اینکه تا زمانیکه خودم زنده باشم حق فروش یا انتقال نداشته باشی موافقم،ومهریه هم باید رسید کنی ،اگه قبول داری موافقم،اما قبول نکرد،خلاصه کار بجایی رسید که دیگه بابت هیچ کاری ازمن اجازه یا رضایت نمیگیره ،حتی برای عمل زیبایی یا…..
بنظر شما من چه باید بکنم که نکردم تازه خیلی مدعی مسلمانی هم هستند وسالی دوبار به کربلا میرن و پدر زن من سالی ملیاردها خرج خرافات و عزاداری میکنه شما بگو زنی که بدون کسب مجوز ورضایت از شوهر هر کاری می‌کند قانون برای این گونه مسائل چی میگه در ضمن تابحال نه دست بزن داشتم نه سختگیر بودم نه خسیس نه کم درآمد،بزرگترین اشتباه من مهربانی زیاد و دادن فضای زیاد به همسرم ومحدود نکردن رابطه همسرم باخانواده اش،
یه تجربه بسیار مفید رو به همه دوستان در قالب تذکر:به هیچ عنوان با خانواده ای که باشما از لحاظ فرهنگ و مذهب متفاوت هستند وصلت نکنید،چرا که مذهبیون به هیچ عنوان با مهربانی ورفعت ونرمش وشاد زیستن میانه ای ندارند و دنیا رو بخاطر بهشت موعود خودشون جهنم می‌کنند.
پایدارباشید

    mehdi alijani 02 مرداد 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    در مورد رفتار خانواده همسرتان:
    متاسفانه شما نمی توانید رفتار و طرز فکر افراد دیگر را تغییر دهید.
    بهترین کار این است که تا حد امکان از افرادی که باعث آزار و اذیت شما می شوند دوری کنید.
    اگر همسرتان نیز از رفتار خانواده اش رنج می برد، می توانید با هم مشورت کنید و راه حل هایی برای کاهش ارتباط با آنها پیدا کنید.

    در مورد مسائل مالی و حقوقی:
    در مورد تقسیم اموال مشترک و مهریه باید طبق قانون اقدام کنید.
    توصیه می کنم برای مشاوره در این زمینه به یک وکیل متخصص در امور خانواده مراجعه کنید.
    وکیل می تواند شما را در مورد حقوق و تعهدات تان راهنمایی کند و به شما کمک کند تا بهترین تصمیم را بگیرید.

    در مورد رابطه تان با همسرتان:
    به نظر می رسد که ارتباط شما با همسرتان به تدریج ضعیف شده است.
    برای احیای این رابطه نیاز به تلاش دو طرفه است.
    می توانید با هم صحبت کنید و مشکلات تان را به طور روشن و صادقانه با هم در میان بگذارید.
    همچنین می توانید از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.
    مشاور می تواند به شما کمک کند تا ارتباط تان را بهبود بخشید و راه حل هایی برای حل مشکلات تان پیدا کنید.
    موفق باشید

ناشناس 04 مرداد 1403 پاسخ

سلام وقت بخیر
شوهربنده ب من همش میگه من مردم و اجازه تو دست منه و من اجازه نمیدم بری خونه بابات درصورتی که من شاغلم و شاید هفته ای یکبار تنها اونم برای دیدن بچم برم خونه پدرم ..و الان زنگ زدم ک برم گفت نه اجازه نمیدهم ولی منو خونه خودشون همیشه به زور می‌بره وقتی گله میکنم که چرا پس خونه مادر تو رفتیم میگه تو هر جا من بگم باید بیای و وظیفته …آیا واقعا وظیفه منه این کار؟

    mehdi alijani 04 مرداد 1403 پاسخ

    سلام وقت بخیر
    1. محدود کردن آزادی رفت و آمد همسر، از نظر قانونی قابل قبول نیست.
    در قوانین ایران، هر فرد بالغی حق دارد آزادانه تصمیم‌گیری کند و به دیدار خانواده خود برود. ممانعت از این حق، نوعی محدودیت غیرقانونی محسوب می‌شود و می‌تواند به عنوان یک رفتار کنترل‌گرانه تلقی شود.
    2. سعی کنید این موضوع را با گفتگو و مشاوره بصورت مسالمت آمیز حل کنید چرا که انتقال موضوع به دادگستری مشکلات شما را زیاد تر و وضع را وخیم تر می کند و راه حل قانونی برای حل این مشکل توصیه نمی شود ضمن اینکه طرح دعوا نهایتا منجر به جریمه و یا در احتمال بد منجر به صدور حکم زندان برای طرف مقابل گردد که این موضوع مسلما زندگی مشترک را تحت الشعاع قرار خواهد داد.
    3. برای دریافت مشاوره دقیق‌تر، بهتر است با یک وکیل متخصص در امور خانواده مشورت کنید. در صورت بروز هرگونه تهدید یا خشونت، حتما با اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.
    موفق باشید

نظر بدهید

Call Now Button