آشنایی با شرایط ثبت شرکت در ایران به صورت جامع
ثبت شرکت : کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی چه خارجی باشند و چه ایرانی میتوانند در ایران شرکتشان را ثبت کنند. همانطور که از کلمه ی شرکت مشخص است کارس شریکی و چند نفره بوده و شرایط خاص خودش را دارد. باید قراردادی بین اعضا یا شرکای آن جمع تجاری بر طبق سرمایه موجود نوشته شود و سود حاصل از درآمد آن جمع بین اعضا تقسیم گردد.
اگر شما نیز تصمیم گرفتهاید فعالیتهای اقتصادی خود را با ثبت شرکت گسترش دهید و اعتبار آن را چند برابر کنید، حتما باید از چگونگی شرایط ثبت شرکت در ایران آگاهی داشته باشید. احتمالا سوالهایی در رابطه با شرایط و چگونگی انجام این کار برای شما پیش آمده است. در این مقاله تمام اطلاعات لازم برای انجام این کار در ایران را در اختیار شما قرار میدهیم. با ما همراه باشید.
ثبت شرکت در ایران چگونه است؟
شرکت در قوانین و مقررات مربوطه ایران به معنای اتحاد سرمایه و اعتبار دو یا بیش از دو نفر به منظور انجام فعالیتهای مجاز است. این کمپانی ها برای برخورداری از حمایت حقوقی باید در مرجع ذی ربط که در ایران اداره ثبت شرکتها است، درج شوند. با این کار کمپانی به یک شخصیت حقوقی جدا از موسسین و با دارایی مختص به خود تبدیل می شود. این امر باعث می شود تا افراد بتوانند تجارت خود را با کمپانی توسعه دهند.
مزیتهای ثبت شرکت در ایران
کمپانی شما با درج شدن در سازمان مربوطه می تواند از مزایای بسیاری که قوانین و مقررات برای کمپانی های معتبر ارائه می دهد، بهره مند شود. این مزایا به قرار زیر است.
- سهولت استفاده از تسهیلات بانکی
- امکان افتتاح حساب تجاری
- امکان شرکت در مناقصات دولتی
- امکان دریافت تخفیف و معافیت مالیاتی
- امکان انجام فعالیت های خاص فقط برای اشخاص حقوقی
انواع شرکتها در ایران
در قوانین مربوطه ایران، یعنی قانون تجارت ایران، هشت نوع کمپانی به رسمیت شناخته شده است. متقاضیان میتوانند فعالیت تجاری یا غیر تجاری مورد نظر خود را از طریق ثبت شرکت خود به نام یکی از آن ها بر اساس موضوع فعالیتشان، انجام دهند.
انواع شرکت های شناخته شده در قانون ایران به قرار زیر است.
- شرکت سهامی عام
- شرکت سهامی خاص
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- مشارکت محدود
- مشارکت سهامی
- مشارکت مسئولیت متناسب
- تعاونی های مصرف کنندگان و تولیدکنندگان
وکیل دعاوی شرکت های تجاری در اصفهان + وکلای تجاری چه وظایفی دارند؟
بیشترین شرکتهای ثبت شده در ایران
با در نظر گرفتن گزینه های فوق، بیشترین شرکتهای ثبت شده در ایران از قرار زیر است.
- شرکت سهامی خاص
بر اساس لایحه اصلاحی قانون تجارت ایران، شرکت سهامی خاص، شرکتی است که سرمایه ی آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام به ترتیب به مبلغ اسمی سهام و سرمایه آن محدود میشود. این موضوع به طور کامل، توسط بنیانگذاران آن در زمان تشکیل آن تضمین شده است.
- شرکت با مسئولیت محدود
کمپانی با مسئولیت محدود که متداولترین نوع در ایران است، در ماده 94 قانون تجارت ایران به شرکتی گفته می شود که بین دو یا چند نفر به منظور تجارت تشکیل میشود. در صورتی که سرمایه ی آن به صورت سهام یا نمایندگی نباشد. اوراق قرضه و هر یک از شرکا نیز صرفاً به میزان سهم خود در قبال مسئولیتها و تعهدات کمپانی مسئول هستند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ایران
- فرم تکمیل شده دو نسخه از برنامه های کاربردی
- فرم تکمیل شده دو نسخه از اساسنامه شرکت
- ارائه دو نسخه از صورت جلسه مربوط به مجمع عمومی مؤسسان
- رونوشت گواهی شده از مدارک شناسایی کلیه اعضای هیأت مدیره، سهامداران و بازرسان
- ارائه گواهی پاک بودن سوابق کیفری برای اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل و بازرسان
- اصل وکالتنامه در صورتی که شناسه درخواست توسط نماینده ارائه شود
- پرداخت هزینه های معمول ثبت نام
- گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل 35 درصد سرمایه اولیه شرکت
- اصل مجوز از مرجع مربوطه برای فعالیتی که نیاز به مجوز دارد
آشنایی با مدرک هایی که برای ثبت کمپانی با مسولیت محدود نیاز است
- پر شده دو نسخه از برنامه های کاربردی
- دو نسخه از تفاهم نامه شرکت با مسئولیت محدود و امضا شده توسط کلیه سهامداران
- دو نسخه تکمیل شده از اساسنامه شرکت
- ارائه دو نسخه از صورت جلسه مربوط به مجمع عمومی مؤسسان
- رونوشت مصدق مدارک شناسایی کلیه سهامداران و مدیران
- ارائه گواهی پاک بودن سوابق کیفری برای اعضای سهامداران و مدیران
- رونوشت مصدق آگهی ثبت، آگهی آخرین تغییرات و مدرک شناسایی تایید شده برای افراد حقوقی
- اصل مجوز از مرجع مربوطه برای فعالیتی که نیاز به مجوز دارد
- اصل وکالت نامه در صورتی که شناسه درخواست توسط نماینده ارائه شود
فرآیند ثبت شرکت
کاری که ابتدا باید به عنوان یک متقاضی برای ثبت شرکت انجام دهید، این است که باید نوع ثبتتان را اعم از کمپانی، موسسه و غیره، مشخص کرده و پذیرش خود را شروع کنید. سپس بر اساس آن مدارک و مراحل ثبت را انجام دهید. باید بدانید بعد از پذیرش نهایی به متقاضی شماره پیگیری داده میشود و بعد از پذیرش دیگر امکان ویرایش وجود ندارد.
اولین اقدام در این اداره، کارشناسی تایید نام است و بعد از تایید نام، مدارک از طریق پست برای اداره ثبت ارسال میشود. فرصت ارسال مدارک محدود و حداکثر سه روز میباشد. بهتر است قبل از اقدام به گرفتن مدارکات و مجوزات بعضی از سوپیشینه ها برای گرفتن مجوز را مطالعه کنید تا با این کارها آشنایی کامل داشته باشید. به این شکل بعدها با مشکلی مواجه نمی شوید. مطالعه درباره این کار خودش گونه ای تجربه محسوب میشود و به شما کمک بزرگی میکند.
مراحل کلی
پس از اخذ تصمیم در مورد نوع کمپانی و بسته به تعداد شرکا، برای شروع کارهای ثبت شرکت میتوانید به صورت آنلاین و از طریق سامانه اداره کل مربوطه و همچنین موسسات غیرتجاری، مراحل کار را شروع کنید. به این ترتیب وقتی در سامانه ذکر شده نام نویسی کردید باید مراحل را مطابق سیستم طی کنید. قبل از آغاز مراحل بهتر است تمامی مدارک مورد نیاز بهعلاوه هدفتان از تصمیم در مورد نام، فعالیت، آدرس و محل کار کمپانی همراه با کدپستی و سرمایه اولیه را با خود به همراه داشته باشد.
حداقل نفرات مورد نیاز برای ثبت یک شرکت دو نفر است. جهت مشارکت در جلسهها و گرفتن پروژه هایی که کارفرمای آن ها دولتی میباشد، شخص حقیقی قادر به اخذ مناقصه نمی باشد و حتما باید تحت عنوان کمپانی یا شخص حقوقی مشارکت کند. اغلب این کمپانی ها با عناوین سهامی خاص، با مسئولیت محدود و دانش بنیان خود را معرفی می کنند.
طریقه ی ثبت
- واریز حق دریافتی تعیین اسم و ثبت تمامی اطلاعات فردی و حقوقی متقاضی
- انتخاب نام
- پذیرش و ارائه ی رسید
- ورود اطلاعات اولیه و تایید نهایی
خلاصهای از فرآیند ثبت شرکت در ایران
در مورد نام کمپانی، آن دسته از اسمهایی که نیاز به مجوز دارند اول باید مجوزشان گرفته شود. بعد از این کار ثبت شرکت را انجام دهند. اسمهایی که مورد قبول واقع میشوند، آگهی آنها ثبت میشوند و محدودیت زمانی ندارند. اما اگر آگهی نشوند فقط 3 ماه مهلت خواهند داشت. این مهلت زمان برای شرکتهای با اسم سهامی عام، تا 6 ماه می باشد. اولویت برای اسامی درج شده، با توجه به تاریخ ثبت آن ها است. این حق بعد از لغو و تصفیه از بین میرود. نام انتخاب شده بعد از تایید، قابل انتقال نیست.
کلمه های سخت و شبیه به اسمهایی که قبلا ثبت شدهاند، برای نام کمپانی قابل درج نمیباشند. اما اگر این اسم یک نام خاص یا دولتی مثل ایران، تهران، نیروی انتظامی و ارتش باشد؛ کمپانی فقط با مجوز از مقام دولتی که دارای صلاحیت در کشور است، قابل ثبت میباشد.
سخن پایانی
ثبت شرکت در ایران مزیتهای زیادی برای شما ایجاد میکند. امروزه ایجاد یک کمپانی رسمی و معتبر کار چندان دشواری نیست. به خصوص اگر این فرآیند را به نماینده ای کاربلد در این زمینه بسپارید. از جمله وظایف این شخص درج کمپانی، نظارت بر این کار و دریافت مجوز جهت فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی است. به این ترتیب با توجه به مقررات و قوانین مربوطه در سازمانهای ذی ربط مانند وزارت دارایی و وزارت اقتصادی، افراد میتوانند جهت تاسیس شرکتشان و دریافت کُد اقتصادی، اقدامات لازم را مبنی بر چگونگی عملکرد کمپانی درج شده، به انجام برسانند.
- ازدواج 11
- اسناد ملکی 5
- پرسش و پاسخ حقوقی 5
- حضانت 5
- حقوق زن 7
- داستان یک پرونده 1
- دستهبندی نشده 3
- دعاوی تجاری 24
- دعاوی ثبتی 13
- دعاوی کیفری 51
- دعاوی مالی 14
- دعاوی ملکی 16
- دیوان عدالت اداری 1
- طلاق 12
- عکس نوشته 1
- قراردادها 8
- کاربران اختصاصی 0
- کلیپ صوتی 0
- مالک مستاجر 2
- مشاوره حقوقی 34
- مقالات 32
- نمونه پرونده 4
- وصول مطالبات 2
- وصول مطالبات 2
- وکیل خانواده 29
در حال حاضر هیچ نظری داده نشده است