وکیل اصفهان خیابان نیکبخت روبروی دادگستری ساختمان ماکان ۵ طبقه سوم واحد ۳۷
ساعات کاری: 9:00 الی 20:00

چطور در ۱۳ مرحله دیه تصادف رانندگی را بگیریم؟

روند رسیدگی به پرونده های تصادف تا زمان دریافت دیه:

 ۱-پس از وقوع تصادف منجر به جرح و فوت نیروهای انتظامی در محل حاضر و با توجه به آثار و علائم به جا مانده از حادثه  نسبت به بررسی عوامل حادثه ساز، نوع خودرو های حاضر در صحنه، محل، عامل وقوع حادثه،جنسیت وتعدادحادثه دیدگان اقدام به تهیه کروکی می نمایند.

۲- مقصرین حادثه جهت سیر مراحل به مراجع انتظامی دلالت و پس از تشکیل پرونده اولیه سریعا نزد مقامات قضایی دادسرا جهت اتخاذ تصمیم مقتضی اعزام می گردند.

۳- مقامات قضایی دادسرا در صورت کامل بودن پرونده موضوع اتهام را به مقصر یا مقصرین تفهیم و اقدام به صدور قرار تامین مقتضی اعم از وثیقه و کفالت به لحاظ دسترسی و حضور به موقع از متهم می نمایند.

۴-حادثه دیدگان در اولین مراجعه به واحد های  انتظامی به پزشکی قانونی محل  معرفی تا میزان صدمات و جراحات وارده و یا نحوه فوت جان باختگان  را بررسی و گواهی آن را جهت سیر مراحل تنظیم و ارسال نمایند.

۵-مقصرین حادثه و آسیب دیدگان از حادثه حق اعتراض به نظریه افسر بازدید کننده و تنظیم کننده کروکی صحنه تصادف را در مهلت مقرر قانونی پس از ابلاغ را دارند؛ در این راستا بررسی موضوع از طریق دادسرا به هیات کارشناسان ارجاع می گردد.

۶-واحدهای انتظامی ضمن بررسی وضعیت بیمه نامه اصالت و میزان تعهدات آن را از شرکتهای بیمه گر استعلام می نمایند.

۷-درصورت متواری شدن راننده مقصر حادثه تحقیقات توسط مراجع انتظامی تا حصول نتیجه ادامه می یابد لیکن پس از تکمیل پرونده حتی با فرض عدم دستیابی به مقصر حادثه پرونده جهت اتخاذ تصمیم مقتضی به دادسرا ارسال می گردد.

۸-مقامات قضایی دادسرا ضمن صدور قرار مجرمیت وکیفر خواست جهت مقصرین حتدثه پرونده را جهت سیر مراحل به دادگاه ارسال می نمایند.

۹-پرونده در یکی از شعب دادگاههای کیفری ثبت و جهت حضور مقصرین وحادثه دیدگان یا وراث ایشان وقت رسیدگی تعیین و ابلاغ می گردد.

۱۰-جلسه رسیدگی در روز مقرر تشکیل و قاضی محترم با توجه به محتویات پرونده ،نظریه کارشناسان فنی و مفاد کیفرخواست ضمن توجه به دفاعیات و شرائط مقصرین اقدام انشاء رای مبنی بر برائت، محکومیت به زندان ، جریمه ،و پرداخت دیه با توجه به نوع ومیزان صدمات وارده به حادثه دیدگان از جمله فوت، نقص عضو و جراحات می نماید ،رای صادره قابل تجدید نظرخواهی در مهلت مقرر قانونی از سوی طرفین است.

۱۱-در صورت عدم شناسایی مقصر حادثه یا متواری شدن مقصر حادثه از صحنه جرم و عدم امکان دستیابی به وی از سوی مراجع انتظامی دادگاه حکم به پرداخت دیه به حادثه دیدگان از صندوق تامین خسارتهای بدنی صادر می نماید.

 ۱۳- در این مرحله حادثه دیدگان یا وراث متوفی به واحد اجرای احکام مراجعه و نسبت به تهیه فتوکپی از اوراق پرونده و برابر اصل نمودن آنها و مراجعه وتحویل اوراق پرونده به شرکتهای بیمه گر و یا صندوق تامین خسارتهای بدنی جهت دریافت دیه مقرر مورد حکم اقدام می نمایند.


دیه چیست؟ قوانین مربوط به آن


مجازات افرادی که در حین رانندگی باعث ایجاد تصادفات می شوند چیست؟

در مواردی که تشخیص داده شود راننده مست بوده و یا اینکه مدارک مورد نیاز برای رانندگی را نداشته و فاقد صلاحیت لازم برای رانندگی بوده، به بیش از دو سوم حداکثر مجازات محکوم می شود همچنین دادگاه می تواند فرد را از رانندگی از ۱ تا ۵ سال محروم کند.

در برخی از موارد که تصادفات رانندگی باعث ایجاد نقص جسمانی مادام العمر در شخص شود به طوری که که قابل علاج نباشد و یا اینکه دچار حواس پرتی دائم در فرد گردد و یا باعث ایجاد تغییراتی در شکل ظاهری فرد شود، راننده به مجازات ۲ ماه تا یک سال حبس، که آن هم می تواند به جزای نقدی تبدیل شود محکوم شود، همچنین برای جبران خسارتی که به مصدوم وارد کرده است به پرداخت دیه محکوم می گردد.

براساس قانون، آن دسته از حوادثی که ناشی از بی احتیاطی و یا عدم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی بوده و یا این که راننده به دلیل نداشتن تجربه کافی در رانندگی باعث ارتکاب قتل غیر عمد شود مجازات آن از ۶ ماه تا ۳ سال حبس و متحمل پرداخت دیه به اولیای دم خواهد بود البته می تواند مجازات حبس آنها تبدیل به جزای نقدی شود.

در تصادفاتی که منجر به نقصان یا ضعف دائمی یک از اعضای بدن شود و یا اینکه قسمتی از اعضای بدن از بین برود و یا در جریان آن سقط جنین اتفاق بیافتد، فرد خاطی به مجازات ۲ تا ۶ ماه حبس و پرداخت دیه به مصدوم محکوم می گردد. 

علل رایج در تصادفات رانندگی

از عوامل دخیل در وقوع تصادفات عامل سبقت غیر مجاز رانندگان وسایل نقلیه است. در این نوع تصادفات رانندگان غالبا به دلیل عجله و یا نبود دید کافی اقدام به سبقت غیر مجاز در پیچ ها می کنند که نتیجه آن رقم خوردن حوادثی دلخراش است.

بی توجهی اغلب رانندگان به تابلوهای حداکثر سرعت مجاز و ناتوانی راننده در کنترل خودرو باعث ایجاد تصادفات در جاده ها و خیابانها می شود که در موارد بسیاری منجر به حوادث ناگواری مانند مرگ و میر و معلولیت دائم در سرنشینان خودروها و عابران پیاده می گردد.

افرادی که به دلیل داشتن برخی از بیماری ها از قبیل افسردگی، سرماخوردگی و… اقدام به مصرف دارو می کنند و یا آن دسته از رانندگانی که از مواد مخدر، الکل و یا قرص های روان گردان که باعث تضعیف سطح هوشیاری در فرد می شود، استفاده می کنند نیز می توانند در بروز تصادفات رانندگی نقش داشته باشند.

برخی از رانندگان در هنگام رانندگی اقدام به استفاده از تلفن همراه و ارسال پیامک می کنند و یا مشغول صحبت کردن، خوردن و نوشیدن هستند و انجام چنین حرکاتی باعث از بین رفتن تمرکز در راننده شده و می تواند نتایج ناگواری در پی داشته باشد.

شاید بتوان یکی از بارزترین دلایل تصادفات جاده ای را خطای انسانی دانست که در وقوع آن سرعت غیرمجاز و عدم دقت کافی مهمترین عوامل شمرده می شوند.

 

مجازات رانندگی بدون گواهینامه چیست؟ 


وکیل،وکالت،مشاوره حقوقی،وکیل خوب،وکیل خانواده،تصادف، وکیل اصفهان


همیشه بخاطر داشته باشید؛ مسائل مشابه حقوقی الزاماََ راه حل مشابهی ندارند بدون مشورت با وکیل یا مشاور حقوقی هیچ گونه اقدامی انجام ندهید.

0 نظر

در حال حاضر هیچ نظری داده نشده است

نظر بدهید

Call Now Button